Külföld

Szijjártó szerint nonszensz az amerikai külügy antiszemita retorikáról szóló vádja

rtl.hurtl.hu

2024. június 27. 9:34

„Mindeközben Izrael futballválogatottja és klubcsapatai a következő szezonban újra Magyarországon játsszák mérkőzéseiket. Mert nálunk biztonságban érzik magukat” – teszi hozzá a magyar külügyminszter.

Antony Blinken kollégám most a vallásszabadság kapcsán fogalmazott meg kritikát hazánkkal szemben, mondván, hogy a »tisztségviselők« antiszemita retorikát használnak

írta a Facebookon Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, akinek a posztjából nem derül ki, hogy az amerikai kollégája mikor és hol illette kritikával a magyar tisztségviselőket.

Szijjártó szerint „különösen nonszensz ez a vád egy olyan ország külügyminiszterétől, ahol az elmúlt időszakban kirívóan megemelkedett a zsidó emberekkel szembeni félelemkeltő támadások száma és ahol az egyetemeken antiszemita lázadásokra került sor”.

Szijjártó szerint már csak azért sem antiszemita hely Magyarország, mert az izraeli válogatott és az ország klubcsapatai a következő szezonban újra Magyarországon játsszák mérkőzéseiket.

Mert nálunk biztonságban érzik magukat…

– teszi hozzá Szijjártó Péter.

Nyitókép: Szijjártó Péter a V4+Törökország külügyminiszteri találkozó után tartott sajtótájékoztatón 2021. december 21-én – Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

#Külföld#szijjártó péter#usa#Antony Blinken#antiszemitizmus#magyar#tisztségviselő

Címlapról ajánljuk