Külföld

Paris Hilton: Gyógyszerekkel tömtek és szexuálisan bántalmaztak

rtl.hurtl.hu

2024. június 27. 12:58

Paris Hilton a washingtoni kongresszus előtt tett tanúvallomást, miközben a gyermekjóléti programok korszerűsítése mellett érvelt. A Paris in Love című valóságshow sztárja és szállodaörökösnő Washingtonba utazott, hogy a képviselőház bizottsága előtt beszéljen az ország nevelőszülői rendszerének korszerűsítéséről.

Amikor 16 éves voltam, az éjszaka közepén kirángattak az ágyamból, és egy bentlakásos intézménybe szállítottak. Két éven keresztül gyógyszerekkel tömtek, és a személyzet szexuálisan zaklatott. Erőszakosan lefogtak, meztelenre vetkőztettek, magánzárkába zártak 

– kezdte sokkoló vallomását Paris Hilton a gyermekjóléttel foglalkozó kongresszusi bizottság előtt. A milliárdos örökösnő azt is elárulta, szüleit becsapták, hazudtak nekik és manipulálták őket, hogy mindezt elfedjék. „Szóval, csak el tudják képzelni, hogy mit tapasztalhatnak azok a fiatalok, akiket az állam helyezett el, és nincsenek olyan emberek, akik rendszeresen ellenőrzik őket” – tette hozzá.

Paris Hilton azt állítja, hogy mindennapos bántalmazásban volt része.

Mindannyian túlélők vagyunk! Ez az évi 23 milliárd dolláros iparág a lakosságot pénzforrásként kezeli, és érdemi felügyelet nélkül működik. Mi a fontosabb? Az üzleti profit vagy a gyerekek védelme?

Hilton, akinek tavaly januárban született meg fia, azt mondta, hogy azért tesz vallomást, hogy hangot adjon azoknak a gyerekeknek, akiknek a hangját nem hallja senki. „Anyaként ezek a történetek összetörik a szívemet” – mondta a kongresszusi bizottság tagjainak.

Az elmúlt években Hilton Hollywood egyik vezető szószólója lett gyerekvédelmi kérdésekben. 2022-ben például szigorúbb szabályozásért lobbizott. Ekkor beszélt először arról, hogy fizikailag kényszerítették, hogy az éjszaka közepén színlelt nőgyógyászati vizsgálatokon vegyen részt. Erről az rtl.hu is beszámolt korábban. 

Ha megpróbáltunk tiltakozni vagy megkérdőjelezni valamit, azt mondták, hogy az egész csak egy rossz álom volt. Azt mondták, hogy ne találjunk ki dolgokat. De felnőtt nőként visszatekintve ezekre az élményekre, fel tudom ismerni ezeket a vizsgálatokat annak, amik voltak: a gyermekek szexuális bántalmazásának

– mondta korábban. 

Paris Hilton korábban a 2020-as This Is Paris című dokumentumfilmben felkavaró vádakat fogalmazott meg a coloradói bentlakásos iskolával szemben, ahová tinédzserként járt. Azt állította, hogy verbálisan, érzelmileg és fizikailag bántalmazták. Szerinte fiatal felnőttként ezek miatt viselkedett olykor botrányosan. Elmondása szerint a trauma máig fennálló szorongást, bizalmi problémákat és álmatlanságot okozott nála.

Nyitókép: Nathan Howard / Reuters

#Külföld#paris hilton#nevelőintézet#bántalmazás#szexuális zaklatás#abúzus

Címlapról ajánljuk