Külföld

A rendőrök előállítottak egy kiskorú mosómedvét

rtl.hurtl.hu

2024. június 27. 14:18

A német rendőrök némi kergetőzés után fogták el, majd vitték a kapitányságra a mosómedvét, ahol megtartották a keresztelőjét.

Egy áruház előtt kolbászoló mosómedve miatt riasztották a rendőrséget a Frankfurt melletti Schlüchternben – írja a Zsaru magazin. A járőröket azért hívták, mert a vásárlók attól tartottak, hogy az állatot valaki elgázolja.

A cikk szerint rövid kergetőzés után elkapták a legfeljebb néhány hetes emlőst, és mivel szolgálati autójuk csomagtartójában vittek kisállatszállításra alkalmas dobozt, abba tették.

A kapitányságon Sabine Meyer főbiztos vette a szárnyai alá, és addig telefonálgatott, amíg talált egy állatmenhelyet, ahová a Pedró névre keresztelt emlőst befogadták. A gondozását követően az állatot visszaviszik a természetbe, ahol egyébként nem őshonos, betelepítésnek köszönheti a megjelenését.

Pontosan 90 évvel ezelőtt engedtek szabadon két párt a hesseni Erdesee tónál, elszaporodásukat a házi kedvencként tartott példányok kirakása is növelte, de mintha a polgárok is kezdenék észrevenni, hogy a cuki kinézet egy gátlástalanul terjeszkedő állatfajt takar. A mosómedve 2016 óta szerepel az Európai Unió invazív állatfajok listáján, és szakértői becslés szerint már legalább 2 millió mosómedve él Németországban. Mivel természetes ellenségei nincsenek, egyedszáma hamarosan átlépheti a kritikus határt.

Nyitókép: police.hu

#Külföld#mosómedve#schlüchtern#elfogás#rendőrség#áruház#parkoló

Címlapról ajánljuk