Külföld

Hallucinációt okozó gombás gumicukrot vontak ki a forgalomból Ausztráliában

rtl.hurtl.hu

2024. június 27. 21:38

„Nem ez volt a szándékunk” – mondta a forgalmazó cég igazgatója.

Az Egyesült Államokból származó gombás gumicukrot hozott forgalomba egy ausztrál cég, de az ausztrál és új-zélandi hatóságok visszahívták a terméket, miután többen kórházba kerültek eszméletvesztés és hallucinációk miatt – írja a Guardian.

Nagyon sajnáljuk, hogy ez történt velük, nem ez volt a szándékunk

– nyilatkozta a forgalmazó cég igazgatója, aki azt állítja, hogy más cégek is forgalmaznak hasonlót, és ő is széles körben konzultált szakértőkkel a termékről.

A forgalmazó weboldalán az szerepel, hogy a gumicukrok „CBD-től, CBN-től és THC-tól mentesek, 100 százalékban legálisak Ausztráliában”, ugyanakkor „a Föld legfinomabb kenderével” vannak átitatva, adagonként 1 grammal.

A gumicukrok csomagolása arra hívja fel a fogyasztókat, hogy „tapasztalják meg a multiverzumot”, az egyik változatról azt állítják, hogy javítja a memóriát és a koncentrációt, a másikról pedig, hogy energiát és erőt ad.

A termék árusítását és forgalmazását azonnal leállították. Öten kerültek kórházba különböző tünetekkel, de mindannyian fogyasztottak a gumicukorból. A hatóságok azt feltételezik, hogy a termékben valamilyen mérgezést okozó anyag van.

Nyitókép: NSW Food Authority

#Külföld#hallucináció#gumicukor#gomba#ausztrália#mérgezés

Címlapról ajánljuk