Külföld

Villám ölt meg egy férfit, miközben gyerekeket mentett a közelgő vihar elől egy tengerparton

rtl.hurtl.hu

2024. június 26. 11:13

Villámcsapásban halt meg egy 58 éves férfi egy amerikai tengerparton, ahova azért ment vissza, hogy gyerekeket mentsen. 

Villámcsapás ölt meg egy 58 éves férfi az amerikai New Jersey állam egyik tengerpartján, ahova azért ment vissza, hogy pár fürdőző gyereket figyelmeztessen egy közelgő viharra – jelentette a helyi sajtó. Patrick Dispoto barátnője a News12 televíziónak elmondta, hogy már elhagyták a strandot vasárnap este hét óra körül, amikor a férfi észrevette a közelgő viharfelhőket.

Előbb biztonságba helyezte barátnőjét az autójában, majd barátnője tiltakozása ellenére visszaindult a strandra, hogy a viharra figyelmeztesse az ott lévő gyerekeket. Ruth Fussell elmondta, hogy 15 perccel később indult utána, miután három telefonhívására sem válaszolt. A férfi hason fekve találta meg a tengerparti homokban, mellett egy férfival, aki segítségért kiáltozott.

Dispotót kórházba szállították, ahol halottá nyilvánították. A helyi rendőrség később a helyi sajtónak megerősítette, hogy a férfi villámcsapás áldozata lett.

A helyi életmentők vezetője a News12-nek elmondta, hogy felújítják a part villámérzékelő rendszerét, hogy időben tudják figyelmeztetni a strandolókat a közelgő halálos veszélyre. Jim Rankin hozzátette, hogy „villámlás esetén nagyon veszélyes a strandon tartózkodni”.

Nyitókép: Google Street View

#Külföld#strand#tengerpart#életmentés#villám#villámcsapás#new jersey#egyesült államok

Címlapról ajánljuk