Külföld

Halálstrand: négy nap alatt öt turista halt meg egy tengerparton

rtl.hurtl.hu

2024. június 26. 10:46

Négy nap alatt öt turista halt meg egy floridai város tengerpartján. Voltak, akiket rögtön megérkezésük után ragadott magával a víz. 

Négy nap alatt öt turista halt meg a floridai Panama City Beach tengerpartjánál, miután magával ragadta őket a strand veszélyes behúzó áramlása – írta a New York Post. A legutolsó áldozat egy 60 éves nő volt, aki Missouri államból érkezett a Mexikói-öböl partján található üdülővárosba. Debbie Szymanskit családtagjai vitték ki a partra, majd kórházba szállították, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Két nappal korábban három fiatal apuka halt meg. Az Alabama államból érkezett huszonéves férfiaknak első dolga volt a szállásuk elfoglalása után, hogy gyorsan megmártózzanak a tengerben, de perceken belül elragadta őket a behúzó áramlat. A helyi mentőalakulatok órákon át kutattak utánuk az esti sötétben, helikopterek segítségével, mire megtalálták őket.

Az első áldozat egy 19 éves oklahomai fiatal volt, aki egy nappal a három apuka halála előtt vesztette életét. Testét egy életmentő húzta ki a vízből, és a parton megkezdte újraélesztését. A fiatalt kritikus állapotban szállították kórházba, ahol a sürgősségi osztályon életét vesztette.

Nyitókép: A floridai Panama City Beach strandja. Fotó: Google Street View

#Külföld#florida#strand#tengerpart#behúzó áramlat

Címlapról ajánljuk