Külföld

Örökbe fogadott öt fekete gyereket a fehér pár, majd az istállóban tartották és rabszolgaként dolgoztatták őket

rtl.hurtl.hu

2024. június 26. 19:05

A gyerekek már életveszélyben voltak, amikor a hajtóságok rajtaütöttek az őket rabszolgamunkára kényszerítő páron.

Ártatlannak vallotta magát egy fehér pár West Virginia államban, akiket azzal vádolnak, hogy öt örökbefogadott fekete gyereküket egy istállóban tartották bezárva, illetve rabszolgamunkára kényszerítették őket, írja a Sky News. A lap szerint a gyerekek már életveszélyben voltak, mire kimentették őket.

A 63 éves Donald Ray Lantz-t és a 62 éves Jeanne Kay Whitefeathert most többek között emberrablással, gyerekmunkára kényszerítéssel, és a gyermekek elhanyagolásával vádolják más vádpontok mellett. Azzal is megvádolták őket, hogy rasszista indokból, a bőrszínük miatt választották ki a fekete gyerekeket a kényszermunkára.

A párt még 2023 októberében tartóztatták le, amikor a gyerekvédelmi hivatal ellenőrzésre érkező munkatársai saját szemükkel látták, milyen embertelen körülmények között tartják az akkor 6,9, 11, 14 és 16 éves gyerekeket. Őket azonnal elvették a szülőktől, akiket le is tartóztattak, majd a szabadlábon való védekezéshez szükséges óvadékot fél-félmillió dollárban állapították meg.

Nyitókép: West Virginia division of corrections and rehabilitations

#Külföld#rabszolga#rasszizmus#állam#usa#pár#fehér#fekete#gyerek#istálló#gyerekkínzás

Címlapról ajánljuk