Külföld

Vannak dühkezelési problémái, de egyébként szerény és jó ember – megölhette rajongóját az indiai szupersztár

rtl.hurtl.hu

2024. június 25. 16:20

Hemanth Kumar, művésznevén Darshan mesés összegeket kap a filmjeiért, amelyek sikerére a neve jelent garanciát. Pályafutásának azonban véget vethet, hogy meghalt egy fiatal férfi, aki beleavatkozott a magánéletébe. A gyanú szerint Darshan nem akármilyen összeesküvést szervezett, hogy eltegye láb alól a kellemetlenkedő rajongót.

44 millióan beszélik a dél-indiai Karnátaka államban a kannada nyelvet, ami nem elhanyagolható szám, de eltörpül az ázsiai ország csaknem másfélmilliárd fős összlakossága mellett. Így is van azonban önálló kannada nyelvű filmipar és média: utóbbiról már írtunk, amikor beszámoltunk arról, hogy a Big Brother valóságshow helyi változatának szereplőjét a műsor helyszínéül szolgáló villából vitték el a rendőrök.

A helyi filmiparnak pedig igazi szupersztárja is van, Hemanth Kumar, művésznevén Darshan Thoogudeepa, akinek a fotóját riksákra ragasztják ki, ő maga pedig 200-250 millió rúpiát, azaz akár egymilliárd forintnál is nagyobb összeget elkérhet azért, hogy szerepeljen egy filmben. Ezt azonban megéri kifizetni, mert a neve garancia a sikerre: legutóbbi filmje több mint egymilliárd rúpiát fialt a gyártónak. Ahol tehát Darshan felbukkan, ott elképesztő összegek forognak egy olyan közegben, ahol jellemzően alacsony költségvetésű filmek készülnek, amelyek nagy részét még a környező indiai államokban sem mutatják be.

Az indiai szupersztárnak most három filmje is bemutatásra vár, de a karnátakai filmesek egyelőre feszülten várják, hogy mi lesz az eredménye annak az eljárásnak, ami a színész ellen indult. A helyi bulvár tele van pletykákkal az üggyel kapcsolatban, de ami biztos, hogy egy 33 éves férfi, akiről Darshan rajongójaként írnak, meghalt, és az üggyel kapcsolatban őrizetbe vett 17 ember között a színész is ott van.

Elszámolási vita

Az India Today cikke szerint az áldozat, akiről Renukaswamy néven írnak, friss házas volt és egy gyógyszertárban dolgozott. Sajtóértesülések szerint durva üzeneteket küldött egy színésznőnek, Pavithra Gowdának, aki nemrég egy Instagram-posztban arra utalt, hogy tíz éve viszonya van Darshannal, akinek egyébként van egy felesége is. Az üzenetekben Renukaswamy azzal vádolta Pavithrát, hogy Darshan miatta hidegült el a feleségétől, és állítólag még obszcén képeket is küldözgetett a színésznőnek, azt bizonygatva, hogy ő mennyivel férfiasabb Darshannál.

Az üzenetek felbőszítették Pavithrát és Darshant. Úgy tudni, hogy megbíztak egy Raghavendra nevű férfit, aki Darshan rajongói klubjainak szövetségét vezeti, hogy keresse meg Renukaswamyt. Raghavendra meg is találta a férfit, és június 8-án, azzal az ürüggyel, hogy bemutatja Darshannak, elcsalta őt egy bengalurui autótelepre, ami egy Darshanhoz közel álló szállodatulajdonos birtokában van.

Úgy tudni, hogy még kamerafelvétel is van arról, hogy Darshan autója este hét órakor megérkezik a járműtelepre, ahonnan hajnali háromkor távozott. Odabent állítólag Darshan és Pavithra brutálisan megverte Renukaswamyt – előbbi egy papuccsal, utóbbi egy övvel ütlegelte, amíg el nem vesztette az eszméletét. Ezután a társaik a férfit botokkal ütötték és nekilökték a falnak, számos csontja eltört, végül belehalt a sérüléseibe.

A hírek szerint Darshanék másokat béreltek fel, hogy vállalják magukra Renukaswamy megölését, pénzügyi elszámolási vitának állítva be a történteket. Nekik azt ígérték, hogy fizetik az eljárási költségeiket és az óvadékot, és ezen felül még harmincmillió rúpiát.

Visszavont feljelentés

Darshant június 11-én egy maiszúri szállodában tartóztatták le, ahol legújabb filmjének forgatása alatt lakott. Pavithrát is elfogták a rendőrök. Az ügy azóta állandóan címlapon van a helyi sajtóban, és bár a rendőrség nem ad hivatalos tájékoztatást a gyilkosság részleteiről, az újságok egyfolytában találgatnak. A BBC azt írja, hogy Darshan felesége már távoltartási végzést kért az újságírók ellen.

A színész ügyvédje a BBC-nek azt mondta, hogy jelenleg csak puszta feltételezésekről van szó, a rendőrségnek nincs konkrét bizonyítéka Darshan ellen, csak a körülményekre alapozták a letartóztatását.

Darshan apja ugyancsak híres színész, Srinivas Thoogudeepa, aki rosszfiú-szerepekben vált rendkívül népszerűvé és sikeressé az 1970-es években. Miután meghalt, Darshannak még gyerekként sok nehézséggel kellett szembenéznie, a családja pénz nélkül maradt. Filmes karrierjét világosítóként kezdte, de impozáns megjelenése miatt azt javasolták neki, hogy álljon inkább a kamera elé. Kisebb filmes és tévés szerepek után 2002-ben jött el számára a nagy áttörés egy filmmel, amiben egy szerethető gengsztert játszott.

Bár a filmjei egy kaptafára készültek, a színészi játéka pedig nem volt túl összetett, mégis sikeres akcióhős lett, főleg a társadalom peremére szorult emberek tudtak azonosulni vele.

A botrányok azonban nem kerülték el: 2011-ben letartóztatták és négy hétig börtönben volt, miután a felesége feljelentette. Állítása szerint Darshan fegyverrel fenyegette, és cigarettával égette meg. Ezt látványos sérülései igazolták, de a szakma és a rajongók kitartottak Darshan mellett, az a filmje is óriási siker lett, amit épp akkor mutattak be, amikor börtönben volt. 

Négy hét után kiengedték, amikor a felesége visszavonta a feljelentést – egyesek szerint ezt is filmesek intézték el.

Egy Anusha Rai nevű színésznő egy interjúban arról beszélt, hogy Darshannak vannak dühkezelési problémái, de szerinte egyébként szerény és jó ember, aki nem húzza fel magát mindenen. De azért mindenki óvatosan szól hozzá.

Néhány színészen kívül a szakma hallgat a nagyon súlyos vádakról. Feltehetően azért, mert milliárdok forognak kockán: ha a színészt elítélik, akkor három filmje mehet a kukába, ezt pedig nem engedhetik meg maguknak anyagilag. Producere szerint korai még bármit mondani, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, amíg nem bizonyítják bűnösségét – mondta. Szerinte a nyilvánosságban már azelőtt bűnösnek nyilvánították Darshant, hogy egyáltalán megtartották volna a tárgyalását.

Nyitókép: YouTube / Kaatera

#Külföld#india#gyilkosság#filmsztár#film#színész#botrány#ma

Címlapról ajánljuk