Életmód

A villából vitték el a hatóságok az indiai Big Brother egyik szereplőjét

rtl.hurtl.hu

2023. október 24. 14:46

Állati testrész viselése miatt vádolják, több év börtönt kaphat.

Letartóztatták a Big Brother című valóságshow egyik népszerű indiai változatának szereplőjét, mert tigriskaromból készült medált viselt a műsorban – számolt be a BBC.

A Bigg Boss című műsor szereplői túlnyomórészt hírességek, akik közé hétköznapi embereket is beválogatnak. Santhosh a műsor kannada nyelvű változatában vett részt – ez egy több mint 40 millió ember által beszélt nyelv Dél-Indiában. A férfit október 22-én tartóztatták le állati testrész viseléséért, ami az indiai törvények szerint bűncselekmény.

A dél-indiai Karnataka állam természetvédelmi hatósága közölte, hogy panasz érkezett hozzájuk, miután Santhosh a medállal a nyakában felbukkant a műsorban. A hatóság munkatársai az Indian Express cikke szerint elmentek a forgatás helyszínére, és megkérték a stábot, hogy küldjék ki a férfit. Megállapították, hogy a medál valóban tigriskaromból készült, az indiai vadvédelmi törvények szerint viseléséért 3-7 év börtön járhat, ezért őrizetbe vették. A férfi azzal védekezik, hogy a medál generációk óta öröklődik családjában.

A WWF adatai szerint a vadon élő tigrisállomány mintegy 95 százalékkal csökkent a múlt évszázad során. India, ahol a világ tigrisállományának csaknem háromnegyede él, az 1970-es években kezdett fellépni az állatok védelmében. Azóta számos intézkedés lépett életbe, köztük a tigrisek vadászatának betiltása.

2006 óta emelkedik a tigrisek száma, tavaly elérte a 3167-et, ami kétszázzal több, mint 2018-ban. Ugyanakkor több rezervátumban kihalt a tigrisállomány, és több indiai államban is komoly természetvédelmi erőfeszítésekre van szükség a kormány szerint.

 

#Életmód#india#tigris#természetvédelem#big brother

Címlapról ajánljuk