Külföld

Karjukat lengették a német diákok, mielőtt Auschwitzba mentek

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 18:34

Egy krakkói osztálykirándulásról került elő egy felvétel, amin német diákok hitleres videókat néztek, majd náci karlendítést mutattak be.

Vizsgálatot indítottak a német hatóságok egy videófelvétel ügyében, amelyen tizenéves iskolások náci karlendítése látható egy lengyelországi kiránduláson – jelentette be a rendőrség hétfőn, írja az MTI.

A vizsgálatot alkotmányellenes szervezetek jelképeinek illegális használata ügyében folytatják. A felvételen egy laatzeni iskola 17 éves diákjai láthatók, akik május közepén Krakkóban jártak osztálykiránduláson a zsidó történelem tanulmányozása céljából.

Az incidens a diákok auschwitzi koncentrációs táborhoz tett látogatása előtti estén történt, miközben a fiatalok, láthatóan ittas állapotban, Adolf Hitler beszédeiről készült videókat nézegettek az interneten – mondta el az iskola igazgatója a Hannoversche Allgemeine Zeitungnak.

A nyolc másodperces felvételt, amelyen négy diák látható, közzétették a Snapchaten. Az iskola vezetése csak a kiránduló osztály hazatérése után értesült az esetről, amely megdöbbentette és elborzasztotta az iskola vezetését – tette hozzá az igazgató.

Nyitókép: MTI/EPA/Andrzej Grygiel

#Külföld#náci#karlendítés#németország#diákok#krakkó#auschwitz

Címlapról ajánljuk