Külföld

Négy év börtönt kapott a leggazdagabb brit család négy tagja a személyzetük kihasználása miatt

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 20:17

A vád szerint a Hinduják több pénzt költöttek a kutyájuk gondozására, mint a háztartásukban dolgoztatott emberekre.

Több évig tartó börtönbüntetésre ítélte egy svájci bíróság a leggazdagabb, indiai származású brit család négy tagját, mert kihasználták a genfi villájukban alkalmazott indiai személyzetet – jelentette a Sky News. A Hinduja-család tagjait emberkereskedelemmel is vádolták, de abban végül nem találták őket bűnösnek, mert a nagyrészt írástudatlan indiai szolgálók a bíróság szerint tisztában voltak azzal, hogy mire vállalkoztak.

A vádak szerint Prakash és Kamal Hinduja, valamint fiuk, Ajay és felesége, Namrata elkobozták a személyzet útlevelét, mindössze átszámítva körülbelül 3200 forintot fizettek nekik a 18 órás munkanapokért, a pénzt indiai rúpiában kapták meg, és alig engedték, hogy elhagyják a házat.

A Hinduja család ügyvédei nem tagadták az alacsony bérekre vonatkozó állításokat, de azzal érveltek, hogy azokat összefüggéseiben kell vizsgálni, a személyzet ugyanis szállást és ételt is kapott. A hosszú munkaidőre vonatkozó vádat vitatták, az egyik védőügyvéd pedig azzal érvelt, hogy a gyerekekkel való filmnézés nem tekinthető munkának

Prakash és Kamal Hinduja négy és fél évig tartó börtönbüntetésre ítélték, fiuk és annak felesége négy évig tartó börtönbüntetést kapott. A család ügyvédje már jelezte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

Nyitókép: Prakash Hinduja, egy 2016-ban készült fényképen. Fotó: Matthew Lloyd/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#hinduja#szolgáló#svájc#bíróság#ítélet

Címlapról ajánljuk