Külföld

Majdnem halálra verte két iskolatársát és tanárát kalapáccsal, azt állította, alvajárás közben támadt

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 18:14

Gyilkossági kísérletben bűnös egy méregdrága brit magániskola egyik 17 éves diákja, aki kalapácsokkal támadt két iskolatársára és az egyik tanárra. 

Bűnösnek mondta ki egy brit bíróság gyilkossági kísérlet vádjában azt a brit fiút, aki 16 évesen kalapáccsal majdnem halálra verte két iskolatársát, és egyik tanárára is rátámadt – jelentette a brit sajtó. A fiú – akinek nevét a kora miatt nem hozták nyilvánosságra – azt állította, hogy alvajárás közben hajtotta végre a támadást, amire egyáltalán nem emlékszik.

Az eset tavaly júniusban történt a több mint négyszáz éves Blundell’s school nevű magániskolában, ahol az éves tandíj összege a bentlakó diákoknak több mint negyvenezer font, azaz átszámítva nagyjából 19 millió forint.

A támadó fiú hajnalban tört rá a kollégiumban alvó két fiúra, akiket kalapáccsal agyba-főbe vert: koponyatöréseket szenvedtek, borda- és lépsérüléseket, valamint belső vérzésük volt. A támadás zajaira felkelt és odament az egyik tanár is, akire a diák szintén rátámadt: a fejét legalább hatszor találta el a kalapáccsal. Szemtanúk a helyszínt jellemezve közölték, hogy „vérfürdő volt”, és olyan „mint egy horrorfilm jelenete”.

A diák azzal védekezett, hogy biztosan alvajárás közben hajtotta végre a támadást, mert csak annyira emlékezett, hogy lefeküdt aludni, és a következő pillanatban a vérrel borított szobában állt, és mindenki őt nézte. Arra, hogy miért voltak nála kalapácsok az iskolában, azt válaszolta, hogy védekezésként a közelgő zombiapokalipszis miatt.

Az ügyészség azonban olyan bizonyítékokat mutatott be, amik szerint a fiú előre eltervezte a támadást, sorozatgyilkosokra keresett rá, és „mániája volt a gyilkosság, a gyilkosok és gyerekgyilkosság”.

A fiú büntetésének nagyságáról októberben döntenek, a pszichiátriai vizsgálat után.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#kamasz#középiskola#gyilkossági kísérlet#magániskola#alvajáró

Címlapról ajánljuk