Külföld

34 embert ölt meg a pancsolt pia Indiában

rtl.hurtl.hu

2024. június 20. 16:29

Több mint száz ember került kórházba és 34-en meghaltak Indiában. A hatóságok szerint metanol került egy illegális szeszfőzde italába.

Legkevesebb harmincnégyen meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt a dél-indiai Tamilnádu államban, további több mint száz ember túlélte, hogy ivott a szóban forgó szeszből, de kórházba kellett szállítani őket – közölték csütörtökön hivatalos források az MTI szerint.

Az incidens az állam Kallakuricsi nevű körzetében történt, a körzet egyik tisztségviselője, M. Sz. Praszant pedig azt mondta: többen súlyos állapotban vannak, így a halottak száma több is lehet.

A BBC úgy tudja, az áldozatok metanolt (metil-alkohol, faszesz) tartalmazó alkoholt ittak és szédülés, fejfájás, hányás, hányinger, gyomorfájás és látászavar miatt kerültek kórházba. A metanol már kis mennyiségben is halált okozhat.

Mutuvel Karunanidi Sztálin, Tamilnádu miniszterelnöke az X-en szerdán bejelentette, hogy az ügyben már többeket őrizetbe vettek, és leszögezte: a társadalmat ilyen súlyosan romboló bűncselekményekre „vasököllel fognak lesújtani”.

Indiában sokan halnak meg illegálisan, illetve szakszerűtlenül készített alkohol miatt, főleg a társadalom szegényebb rétegeiből. Ezeket az italokat általában rossz minőségű alapanyagokból, ipari alkoholból és egyéb mérgező szerekből, például növényvédő szerekből keverik ki.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Pexels.com/Jill Burrow 

#Külföld#india#metanol#szesz#kórház#alkohol#mérgezés

Címlapról ajánljuk