Külföld

Milliókkal teli széfet emelt ki egy tóból egy mágneshalász pár

rtl.hurtl.hu

2024. június 15. 7:47

Százdollárosokkal teli páncélszekrényt emelt ki egy New York-i tóból egy pár, most azonban várhatnak, hogy megkapják a pénzt.

Életük fogását húzta ki május utolsó napján egy mágneshorgászattal foglalkozó pár New York-ban, amikor egy nagyjából százezer dollárral teli páncéldobozt emeltek ki a vízből. James Kane and Barbie Agostini, akik egy YouTube-csatornán osztják meg videóikat mágneshorgászati kalandjaikról, azonnal kihívták a rendőrséget a helyszínre, és megdöbbent rendőrök közölték velük, hogy megtarthatják a pénzt.

Milliókkal teli széfet emelt ki egy tóból egy mágneshalász pár
Rendőrök nézik a New York-i tóból kihúzott, milliókkal teli széfet. Fotó: YouTube / Let's Get Magnetic

Csak egy gond volt. A vízben töltött évek alatt a százdolláros bankjegyek elkezdtek szétfoszlani, így a kisebb hírességgé vált pár, akinek fogása országos, sőt nemzetközi hírré vált, Washingtonba utazott, az amerikai pénzügyminisztérium papírpénzekkel foglalkozó irodájába, ahol egyebek mellett a sérült bankjegyek cseréjével is foglalkoznak.

A New York Times beszámolója szerint Kane megérkezésükkor közölte a biztonsági őrrel, hogy kincsvadászok, akik egy tóban találtak egy pénzzel teli széfet, majd két alkalmazott jelent meg, akik a sáros pénzköteget ránézésre 50 ezer és 70 ezer dollár körüli összegre becsülték. Majd közölték a párral, hogy 11 fős csapatuknak nagyjából kilenc hónapra lesz szüksége ahhoz, hogy átnézzék és megszámolják a pénzköteget, és a sérült pénzeket ropogós új bankókra cseréljék. Aztán mind az övék lesz, adófizetés nélkül.

Az RTL Híradó kamerája előtt talált éles lőszereket a Dunában a mágneshorgász fiú

Két éve a Híradó kamerája előtt talált éles lőszereket a Dunában Tahitótfalunál az a fiatal, aki korábban ugyanott egy gépkarabélyt is kiemelt a vízből mágneshorgászat közben:

Nyitókép: YouTube

#Külföld#mágnes#horgász#mágneshorgász#széf#egyesült államok

Címlapról ajánljuk