Külföld

Putyin embere szerint minden orosz feladata, hogy ártsanak a nyugati embereknek

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 17:56

„Tegyük az életüket őrült rémálommá, amiben nem tudják megkülönböztetni a vad kitalációkat a napi valóságtól” – írta Dmitrij Medvegyev.

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyetteseként Dmitrij Medvegyev arra szólította fel az oroszokat, hogy mozduljanak meg annak érdekében, hogy a legnagyobb kárt okozzák a nyugati társadalmaknak és infrastruktúrának, visszavágva azokért az egyre súlyosabb szankciókért, amelyeket az Egyesült Államok és szövetségesei vetnek ki Oroszországra.

A Reuters idézi a volt elnök bejegyzését, amely szerint

válaszolnunk kell, nemcsak a hatóságoknak, nemcsak az államnak, de a népünknek is általánosságban. Hiszen ők, az Egyesült Államok és koszos szövetségeseik szabályok nélküli háborút indítottak ellenünk

– írta Medvegyev a több mint 1,3 millió követővel rendelkező Telegram-csatornáján. Szerinte „minden nap meg kell próbálnunk a legnagyobb kárt okozni azoknak az országoknak, amelyek elrendelték ezeket a korlátozásokat. Ártanunk kell a gazdaságuknak, az intézményeiknek és a vezetőiknek. Ártanunk kell a polgáraik jólétének és jövőbe vetett bizalmának” – közölte.

A vezető orosz politikus konkrét példákat is említett, köztük ezt:

Sivalkodnak amiatt, hogy álhíreket terjesztünk? Tegyük az életüket egy őrült rémálommá, amiben nem tudják megkülönböztetni a vad kitalációkat a napi valóságtól, a pokoli gonoszságot a mindennapi élettől.


Emellett arra szólította fel Oroszországot, hogy fegyverkezzen az űrben és fegyverezze fel a Nyugat ellenségeit.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev

#Külföld#Dmitrij Medvegyev#oroszország

Címlapról ajánljuk