Külföld

A brit miniszterelnöknek sem volt könnyű gyerekkora: sokcsatornás tévé nélkül kellett felnőnie

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 19:54

A kőgazdag Rishi Sunak ezt akkor tartotta fontosnak megemlíteni, amikor arról kérdezték, hogy mit tud az átlagemberek nehézségeiről.

Bár a brit miniszterelnök családja III. Károly királynál is vagyonosabb, Rishi Sunak egy interjúban azt mondta, sokat kellett nélkülöznie gyerekként, amikor arról kérdezték, hogy tisztában van-e az átlagemberek nehézségeivel.

A Reuters emlékeztet, hogy Sunak, aki egy orvos és egy gyógyszerész gyermeke, a brit történelem leggazdagabb miniszterelnöke egyrészt pénzügyes múltja, másrészt felesége révén, akinek apja az indiai Infosys informatikai szolgáltató cég alapítója.

Az ITV-nek adott interjúban Sunak a nélkülözésre azt hozta fel példaként, hogy a szülei nem fizettek elő sokcsatornás tévére, mert úgy látták, hogy jobb, ha a pénzt a gyerekük oktatására költik.

Volt mindenféle dolog, amire gyerekként vágytam és nem kaphattam meg. Nevezetesen, a Sky TV egy olyan dolog volt, ami nálunk sosem volt, amíg felnőttem

– mondta.

Az ellenzéki brit Munkáspárt a vagyonával támadja Sunakot, akinek szerintük fogalma sincs azokról a problémákról, amikkel a legtöbb embernek szembe kell nézni Nagy-Britanniában. A Sunak család vagyona becslések szerint meghaladja a 300 milliárd forintot, ezzel a miniszterelnök a 245. leggazdagabb brit, megelőzve a 258. helyen álló III. Károly királyt.

Nyitókép: OLI SCARFF/Pool via REUTERS

#Külföld#egyesült királyság#rishi sunak#nélkülözés

Címlapról ajánljuk