Külföld

Mutatjuk, hogy szerepeltek a választáson azok a jelöltek, akiket a Megafon képzett ki

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 8:34

Részadat: 42 egyéni választókörzetben indulóból 15-en nyertek a Megafon képzésén részt vevők közül.

A Lakmusz összesítése szerint a Fidesz-KDNP és független jelöltek közül 68-an részt vettek a kormánypárti influenszerképző tréningjein, azonban ez önmagában nem volt elegendő a választási győzelemhez. A június 9-i önkormányzati választásokon a Megafon közösségimédia-képzését elvégzett jelöltek kevesebb mint fele, összesen 30-an szereztek tisztséget.

  • A részvételi eredmények a következők voltak:
  • 42 egyéni választókörzetben indulóból 15-en nyertek,
  • 10 polgármesterjelöltből 4-en,
  • 7 egyéni listás jelöltből 5-en,
  • 7 vármegyei listán indulóból 6-an szereztek mandátumot.

A fővárosi és települési kompenzációs listán indulók közül senki sem végzett befutó helyen. Az inkumbens, vagyis korábban is tisztséget viselő jelöltek közül tizennyolcan tudták újra megszerezni a pozíciójukat.

Példaként említik Bajusz Gábor és Hollósy András, Miskolc Fidesz-KDNP-s képviselői, akik kreatív kampányokkal nyertek, míg mások klasszikus eredménykommunikációval értek el sikereket.

Kiderült az is, hogy a Megafon képzése kevesebb új belépőt nevelt ki, mivel a „profi közösségi médiás jelenlét” az új belépőknek jellemzően nem volt elegendő mandátum megszerzéséhez. Különböző civil foglalkozású jelöltek, mint gazdálkodók, mentálhigiéniás szakember, zenész, sofőr és vasmű dolgozó sem tudtak kiemelkedő eredményeket elérni.

Nyitókép: Bruzák Noémi / MTI

#Külföld#megafon#képzés#választás

Címlapról ajánljuk