Külföld

Leleplezte a drón: vízvezetékek táplálják Kína legnagyobb vízesését

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 10:11

Nagy vihart kavart egy kínai turista videója, amiből kiderült, vízvezetékből érkezik Kína leghosszabb vízesése. 

Több mint háromszáz méteres magasságával Kína, és a helyi sajtó közlése szerint egész Ázsia legnagyobb vízesése a Henan tartományban található Yuntai hegyi vízesés, ami a héten azzal került be a kínai sajtóba, hogy egy turista drónvideója kiderítette, a vízesést több vízvezeték táplálja. 

A vízesés a Yuntai Geo park egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, évente több mint tízmillióan látogatják meg, így nem meglepő, hogy a vízvezetékről készült videó villámgyorsan terjedt el a kínai közösségi oldalakon, és végül a kínai állami média is beszámolt róla.


Kedden a helyi hatóságok reagáltak a videóra, elismerve, hogy valóban vízvezetékeken érkezik a vízesés vize, hozzátéve, hogy ezt a módszert a nyári száraz időszakban alkalmazzák, amikor egyébként a vízesés kiszáradna. Ezt azért tették, hogy a látogatók „mindenkor a leggyönyörűbbként láthassák” a látványosságot.


A videóra reagálva több helyi is közölte, hogy ők évek óta tudnak a vízvezetékekről, hozzátéve, hogy azokra azért lett szükség, mert a szomszédos tartományban végrehajtott fejlesztések miatt csökkent a vízhozam.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#kína#vízesés#vízvezeték

Címlapról ajánljuk