Külföld

Hotelszobában robbantott egy férfi Párizs közelében

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 21:47

Letartóztattak egy orosz-ukrán kettős állampolgárságú férfit Párizs közelében, miután hotelszobájában robbantott.

A francia rendőrség letartóztatott egy orosz-ukrán kettős állampolgárságú férfit, miután hotelszobájában robbanóanyagokat robbantott fel – írja a Guardian.

A brit lap forrásai a francia terrorellenes ügyészségtől (PNAT) elmondták, hogy a 26 éves férfit hétfőn este tűzoltók látták el egy Val-d’Oise megyei hotelben, miután jelentős égési sérüléseket szenvedett egy robbanást követően. A szállodai szobájában gyártásához szükséges anyagokra bukkantak, az ukrán és orosz állampolgársággal is rendelkező férfit szerdán kihallgatta a rendőrség.

A lap forrása megerősítette, hogy a PNAT nyomozást indított a férfi ellen, akit terrorizmussal és robbantás tervezésével vádolnak. A párizsi ukrán és orosz nagykövetségek egyelőre nem reagáltak az ügyre. A robbantás a hotelhez közel található Párizs-Charles de Gaulle repülőtér működésében sem okozott fennakadásokat. Franciaországban egyébként a legmagasabb fokú biztonsági protokoll van érvényben, mivel már csak kevesebb mint két hónap van hátra a párizsi olimpiáig.

Nyitókép: Getty Images

 

#Külföld#párizs#franciaország#hotel#szálloda#robbantás#letartóztatás#párizsi olimpia

Címlapról ajánljuk