Külföld

Mágneshorgászni mentek, 100 ezer dollárt húztak ki a tóból

rtl.hurtl.hu

2024. június 3. 19:58

Egy házaspár mágneshorgászat közben húzott ki egy széfet egy New York-i tóból, benne 100 ezer dollárral.

Egy mágneshorgászatért rajongó pár arról számolt be, hogy egy New York-i tóból kihalásztak egy széfet, amelyben 100 ezer dollárra, vagyis átszámítva majdnem 36 millió forintra bukkantak – írja a BBC.

James Kane és Barbie Agostini pénteken egy mágnessel ellátott kötelet dobtak a Queensben található Flushing Meadows Corona Parkban lévő tóba, majd kis idő elteltével „kapásuk” lett. Miután kinyitották a lezárt dobozt, elmondásuk szerint víztől átázott 100 dolláros bankjegyek kötegeit találták meg. A NY1-nek elmondták, hogy a rendőrség közölte velük: a széfnek nincs köze semmilyen bűncselekményhez, a pénzt megtarthatják.

Rengeteg széfet találtunk már korábban is. Aztán megláttam az összeget, és azt gondoltam: »Ez nem lehetséges«

– mondta James Kane.

A nő pedig arról beszélt, hogy a széfben nem volt semmilyen azonosító vagy cím, így nem tudni, ki a tulajdonosa, elmondása szerint a rendőrség még gratulált is nekik. A házaspár elmondta, hogy a koronavírus-járvány idején kezdték el a mágneshorgászatot, melynek lényege, hogy rákötnek egy kötélre egy erős mágnest, majd bedobják egy folyóba vagy tóba, és megnézik, mi akad horogra. Megjegyezték, korábban találtak már második világháborús gránátokat, 19. századi fegyvereket, sőt még egy motorkerékpárt is.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Külföld#mágneshorgász#mágneshorgászat#new york##széf

Címlapról ajánljuk