Külföld

Ötvenhárom embert tartóztattak le a BL-döntő idején elkövetett rendbontások miatt

rtl.hurtl.hu

2024. június 2. 8:52

Többségük jegy nélkül próbált bejutni a Wembley-be.

Ötvenhárom embert őrizetbe vett a londoni rendőrség a Wembley Stadionban rendezett szombat esti Bajnokok Ligája-döntő idején elkövetett rendbontások miatt, írja az MTI.

Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását, amelynek szombati döntőjében 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot a londoni Wembley Stadionban.

A Scotland Yard vasárnap hajnali tájékoztatása szerint öt embert azért vettek őrizetbe, mert a mérkőzés elején berohantak a pályára, a többieket pedig azért, mert a stadion környékén akartak áthatolni a biztonsági kordonokon és jegy nélkül próbáltak bejutni a meccsre.

A londoni rendőrség szerint „a szabálytalan bejutási próbálkozások túlnyomó többsége sikertelen volt”.

A Scotland Yard már a BL-döntő előtt kétezer rendőrt vezényelt a brit főváros utcáira, különösen annak a tüntetésnek a helyszínére, amelyet az English Defence League (Angol Védelmi Liga) nevű szélsőséges jobboldali szerveződés alapítója, Tommy Robinson hívott össze London központjába.

A demonstráción több ezren vettek részt, a Scotland Yard szerint köztük sokan olyanok is, akiknek futballhuliganizmus miatt már volt dolguk a rendőrséggel.

Nyitókép: Reuters

#Külföld#bajnokok ligája#bl-döntő#döntő#Wembley#letartóztat

Címlapról ajánljuk