Külföld

Alaposan nyakon öntötte egy szálloda vendégeit egy tűzoltórepülő Görögországban

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 29. 17:20

A tűzoltók repülőgépes gyakorlatot tartottak, először vizet vettek fel a tengerből, majd azt ki is engedték, csak nem a megfelelő helyen.

Kellemetlen élményben volt részük egy görög szálloda vendégeinek a Halkidikí-félszigeten, amikor egy gyakorlatozó tűzoltórepülő véletlenül felettük engedett ki több tonnányi vizet, írja az MTI a Szkai görög televízió jelentésére hivatkozva.

A keddi incidensről készült felvételen látható, hogy a gép a vizet a part mentén, a hotel felett engedte ki a napozó, fürdőző vagy éppen a bárban ülő vendégekre, ahelyett, hogy ezt néhány méterrel arrébb, a tenger felett tette volna.


„Az emberek pánikba estek, keletkeztek károk is, de szerencsére senki sem sérült meg” – mondta az érintett szálloda vezetője a tévécsatornának.

Az incidens napján tűzoltórepülőgépekkel tartottak gyakorlatot a térségben, a géppárok először vizet vettek fel a tengerből, majd azt ki is engedték a tenger felett. A malőr az utolsó géppár egyikével történt. A görög sajtó szerint ilyesmi még sosem fordult elő.

Nyitókép:  a görög légierő CL-215 tűzoltógépei egy 2016-os légibemutató közben – Fotó: Dimitrios Sotiriou/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

#Külföld#görögország#tűzoltók#szálloda

Címlapról ajánljuk