Külföld

Ismét fideszes aktivisták kézbesítik a magyarországi szavazási levélcsomagokat a Vajdaságban

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 14:21

Korábban kiderült, hogy a VMSZ aktivistái gyűjtik be a levélszavazatokat, sőt segítenek is azok kitöltésében.

Idén is a Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái és a hozzájuk tartozó Concordia Minoritatis Hungaricae Egyesület kézbesíti a Magyarországról érkező szavazási levélcsomagokat Szerbiában, ahol a Vajdaságban élő, de magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok az Európai Parlament június 9-i választásán levélben szavazhatnak, írja a Szabad Magyar Szó.

Két évvel ezelőtt a Szabad Magyar Szó cikksorozatban már tárt fel hasonló visszaéléseket, amikor kiderült, hogy a VMSZ aktivistái gyűjtik be a levélszavazatokat, sőt, segítenek is azok kitöltésében.

A szerb posta egyeztetett a Concordia Minoritatis Hungaricae-vel, hogy az intézze a szavazási borítékok kézbesítését, azonban kérdéseket vet fel, hogy garantálható-e így a levélcsomagok biztonságos eljuttatása az érintettekhez, és hogy azokat senki sem manipulálja-e az átadás során – teszik hozzá.

A Szabadkai Magyar Főkonzulátus közleménye alapján a válaszborítékokat a főkonzulátuson, a belgrádi nagykövetségen vagy Magyarországon, a választókerületi irodákban lehet leadni. A Szabad Magyar Szó közérdekű adatigényléssel fordult a Szerb Postához az ügy részleteinek feltárására.

A témával korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Nikola Tumbas / YouTube

#Külföld#szavazás#vajdaság#fidesz#szavazó#levél

Címlapról ajánljuk