Külföld

Vitézy szerint Budapesten 5 éve nem történik semmi

rtl.hurtl.hu

2024. május 21. 7:42

A főpolgármesterségért induló egykori kormánybiztos és államtitkár Karácsony Gergely interjújára reagált a Facebookon.

Karácsony Gergely a Telexnek adott interjújára reagált a Facebook-oldalán Vitézy Dávid, egykori kormánybiztos és államtitkár, aki szerint több fővárost érintő ügyben nem történt semmilyen érdemi előrelépés az elmúlt öt évben.

Karácsony arról beszélt, hogy a pesti fonódó villamoshálózat egy hosszú távú terv, amelynek már több része megvalósult. Vitézy azonban azt állítja, hogy Karácsony vezetése alatt semmilyen előrelépés nem történt ezen a téren, még a tervezésre kiírt közbeszerzést sem indították el. Vitézy szerint a projekt ott tart, ahol tíz éve ő abbahagyta, az öt év késésért Tarlós Istvánt hibáztatja, azért pedig Karácsony Gergelyt, hogy az elmúlt öt évben nem történt semmilyen érdemi fejlemény.

Karácsony a rakpart tervezéséről is beszélt, amit Vitézy szerint ugyanott tart, mint öt éve, amikor Tarlós leköszönt. A tervpályázatot tíz éve a BKK készítette elő, 2015-ben zárult, és 2019-re a tervek nagy része kész volt, de azóta nem történt előrelépés. Vitézy ebből azt a következtetést vonja le, hogy nincs változás az elmúlt öt évhez képest.

Vitézy a posztjában azt írja, hogy a főpolgármester „fél órán át csak róla beszélt, szünet nélkül mesélt általa kitalált történeteket, tett valótlan állításokat, illetve mindenféle alap nélküli spekulációkkal vádaskodott”. Vitézy arra utal, hogy az interjúban Karácsony Gergely arról is említést tett, hogy „hangfelvétele van arról, hogy a Fidesz azt méri, visszaléptesse-e Szentkirályi Alexandrát”. Vitézy Dávid teljes Facebook-bejegyzését itt lehet elolvasni.

Nyitókép: Martin Divise/EPA/MTI

#Külföld#vitézy dávid#karácsony gergely#választás

Címlapról ajánljuk