Külföld

Rendőrrel együtt loptak el egy rendőrautót

rtl.hurtl.hu

2024. május 20. 11:54

A benne ülő rendőrrel együtt lopott el egy rendőrautót egy férfi Los Angelesben, több autónak is nekiütközött. 

Egy férfi ellopott egy rendőrautót a benne ülő rendőrrel együtt, majd száguldozni kezdett, és végül több járműnek is nekicsapódva állt meg Los Angeles belvárosában – jelentette a helyi sajtó. A rendőr a száguldozás közben kizuhant az autóból, és az ABC televízió információi szerint az autó magával is vonszolta egy ideig. Az esetben két civil is megsérült.

Az eset helyi idő szerint vasárnap hajnalban történt a „graffiti toronyként” ismertté vált, félbehagyott toronyháznál, ahol a rendőrnő a bejutni akaró graffitisek ellen védte az épületet.

A rendőrség eleinte csak annyit közölt, hogy „a rendőr egy ponton kizuhant a járműből”, később egy rendőrségi szóvivő az ABC televíziónak azt mondta, hogy még nem tudni biztosan, hogy a rendőr bent ült-e az autóban, és onnan kilökték, vagy a közvetlen közelében állt, és belekapaszkodott, amikor a tolvaj elhajtott.

A rendőrt kórházba szállították, ahol stabil állapotban fekszik. Sérüléseiről nem közöltek részleteket, csak annyit, hogy azok nem életveszélyesek.

A lopott rendőrautót több rendőr is üldözőbe vette, és az NBC News beszámolója szerint több autónak, robogónak és kerékpárnak is nekiütközött, mielőtt egy villanyoszlopnak csapódva megállt. A férfi gyalog próbált elmenekülni, de nem sokkal később elfogták. Az esetben a rendőrnőn kívül még ketten sérültek meg, állapotukról nem közöltek információkat.

Nyitókép: ABC7

 

#Külföld#rendőr#rendőrautó#autólopás#los angeles#egyesült államok

Címlapról ajánljuk