Külföld

Halott tigrisekkel teli fagyasztót találtak egy kínai állatkerben

rtl.hurtl.hu

2024. május 15. 9:34

Az állatkertben szörnyű körülmények között tartották az állatokat, a szibériai tigrisek mellett zsiráfok, oroszlánok és medvék pusztultak el. 

Halott szibériai tigriskölykökkel teli fagyasztóládákat találtak újságírók egy kínai állatkertben, ahol egy másik fagyasztóhelyiségben felnőtt tigrisek, oroszlánok, zsiráfok és medvék tetemei hevertek – írta a Sixth Tone és a Global Times. Az angol nyelvű kínai lapok beszámolója szerint az Anhuj tartományban található magánállatkertnél szabálytalanságok sorát találták, és a beszámoló országos botrányt okozott Kínában.

Az állatkertben olyan szörnyű körülmények között tartották az állatokat, hogy húsz szibériai tigris, kettő afrikai oroszlán, három zsiráf és több makákó pusztult el nem természetes okok miatt. Az állatok egy része a beszámolók szerint szomjanhalt, másokat az éhezés ölt meg, vagy betegségek. 

Halott tigrisekkel teli fagyasztót találtak egy kínai állatkerben
A fagyasztók, ahol megtalálták az elhullott állatok maradványait. Fotó: weibo/cpmag

A helyi hatóságok közlése szerint a szibériai tigrisek egy része a beltenyészet miatt halt meg, az állatkert ugyanis a beszámolók szerint engedély nélkül tenyésztette a tigriseket.

A park a kínai állami sajtóban megjelent beszámoló után közölte, hogy ideiglenesen bezár, a helyi hatóságok pedig vizsgálatot indítottak a cég ellen.

Nyitókép: China Philanthropist

#Külföld#kína#állatkert#tigris#szibériai tigris#fagyasztó

Címlapról ajánljuk