Külföld

Ukrán dróntámadásoktól féltik életüket az orosz olajfinomítók munkásai

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 16:59

Egyes értesülések szerint tömegével hagyják ott az állásaikat.

Biztonságukat féltik az oroszországi olajfinomítók dolgozói a létesítményeket érő ukrán dróntámadások miatt, ezért tömegesen hagyják ott állásaikat a Newsweek cikke szerint.

A Reuters korábbi híradása szerint Oroszország olajfinomító kapacitásának 14 százaléka esett ki a dróntámadások miatt. A kujbisevi finomító egyik felmondott dolgozója a Vot Tak nevű orosz nyelvű médiumnak azt mondta, legalább hét vegyészről tud, akik kiléptek, miután március végén ukrán dróntámadás érte az üzemet. Áprilisban a finomító ötven álláshirdetést adott fel, amelyben főleg mérnököket és műszaki dolgozókat kerestek.

A Vot Tak szerint ugyancsak nagy számban mondtak fel a krasznodari területen lévő szlavjanszki finomítónál, ahol a múlt hónap végén okozott részleges leállást egy ukrán dróntámadás. „Nem biztonságos itt dolgozni”, mondta a létesítmény egyik dolgozója. A szlavjanszki üzem több mint 120 helyre keresett új munkatársakat.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetője márciusban elismerte, hogy ők állnak az orosz olajfinomítók elleni csapások mögött, és folytatni fogják a támadásokat. A szervezet szerint eddig legalább 13 sikeres támadást hajtottak végre oroszországi olajfinomítók ellen a háború során.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön mélyen Oroszország területén belül, 1500 kilométeres távolságot megtéve csapódott be egy ukrán drón a Baskírföldön lévő szalavati kőolajfinomítóra. Ugyancsak dróntámadás okozott tüzet csütörtökön egy, a kalugai területen lévő olajfinomítóban.

Nyitókép (illusztráció): MTI/EPA/Makszim Sipenkov

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#olajfinomító#dróntámadás

Címlapról ajánljuk