Külföld

Befestett kutyákat mutogat pandaként egy kínai állatkert

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 15:44

Szerintük ezzel nem tévesztenek meg senkit.

Sokak szerint megtéveszti a látogatókat az a kínai állatkert, amely kutyákat festett be fekete-fehérre, hogy pandákra hasonlítsanak. A Csiangszu tartományban lévő Tajcsouban május elsején nyílt meg az a kiállítás, amelyen az állatok láthatók, a róluk készült felvételek pedig elárasztották a kínai közösségi oldalakat.


Az állatkertet a kínai állami média is bírálta a látogatók félrevezetéséért és a kutyákkal való rossz bánásmódért, az intézmény azonban közölte: ők nem tévesztettek meg senkit, mert „pandakutyaként” reklámozták a befestett csau-csaukat.

A kínai kommentelők közül volt, aki azért aggódott, mert a csau-csauk bőre érzékeny, így „egyáltalán nem vicces befesteni őket, hogy turistákat vonzzanak”. Az állatkert szóvivője viszont kijelentette: „az emberek is festik a hajukat, a kutyák szőrét is be lehet festeni, ugyanolyan, mint a haj”.

Korábban már többször előfordultak hasonló esetek Kínában. Amellett, hogy előszeretettel festenek át csau-csaukat „pandává”, van, hogy farkasként vagy afrikai nagymacskaként mutogatnak kutyákat az állatkertek látogatóinak.

Tavaly egy kínai állatkertben olyan medvék bukkantak fel, amelyek még messziről, hunyorítva is erősen emlékeztetnek jelmezbe öltöztetett emberekre.

#Külföld#kína#állatkert#panda#kutya

Címlapról ajánljuk