Külföld

Magyar szélsőjobbosok fenyegették Ilaria Salis ügyvédjét, a milánói ügyészség is nyomoz

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 18:41

Eugenio Losco mellett a milánói ügyvédi kamara közleményben állt ki.

A Magyarországon fogva tartott Ilaria Salis ügyvédje feljelentést tett, miután az olasz antifasiszta aktivista március végi tárgyalásán magyar szélsőjobbosok fenyegették meg – írja a hvg.hu. Az ügyben a milánói ügyészség is nyomoz.

A portál a La Repubblica cikkét idézi, amely szerint a bíróság előtt szélsőjobboldaliak várták a vádlottak érkezését. Ilaria Salis egyik ügyvédje, Eugenio Losco a tárgyaláson jelezte, hogy miközben mobiltelefonokkal filmeztek, magyarul sértegették és fenyegették őket, amit a tolmácsuk fordított. Az ügyvéd szerint az is elhangzott, hogy „fogd be a szád, vagy szétverem a fejed”.

A milánói ügyvédi kamara közleményben állt ki Losco mellett. A helyi ügyészségnek is eljuttatták állásfoglalásukat, ami szerint az igazságügyi intézményeknek kötelességük fellépniük azon ügyvédek védelmében, akiket megfenyegetnek vagy veszélynek vannak kitéve.

Ilaria Salist tavaly februárban vették őrizetbe, a vád szerint tagja volt annak a külföldi szélsőbaloldaliakból álló csoportnak, akik azért érkeztek Magyarországra, hogy olyan embereket bántalmazzanak, akikről feltételezték, hogy a kitörés napi neonáci felvonuláson vesznek részt.

Nyitókép: RTL

#Külföld#ilaria salis#olaszország#ügyvéd#fenyegetés#nácik

Címlapról ajánljuk