Külföld

Szexuális támadással vádolnak egy tízéves fiút

rtl.hurtl.hu

2024. május 9. 14:35

Egy 24 éves olasz turista ellen fényes nappal végrehajtott szexuális támadással vádolnak egy tízéves fiú Ausztráliában. 

Szexuális támadás vádjával indítottak eljárást egy tízéves fiú ellen az ausztráliai Queensland államban, miután fényes nappal rátámadt egy 24 éves olasz nőre Cairns városában. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a fiú szerdán, helyi idő szerint délelőtt tíz órakor támadt rá a nőre.

Egy rendőrnyomozó elmondása szerint a nő a saját dolgával törődve sétált, amikor a fiú szexuálisan rátámadt. Azt nem részletezték, hogy ez pontosan mit jelentett. A nő azonnal hívta a rendőrséget, ekkor több fiatal támadt rá, akik megdobálták, és többször megütötték, eközben könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az elkövetőt a térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően perceken belül letartóztatták – közölte a rendőrség. A turista elleni támadással összefüggésben elfogtak egy lányt is, három másik elkövetőt pedig még keresnek. A rendőrség hozzátette, hogy már azonosították őket.

A helyi sajtónak nyilatkozó rendőrnyomozó elmondta, hogy az ilyenek esetek egyáltalán nem számítanak megszokottnak a városban, hozzátéve, hogy nem tud még egy olyan esetről, amikor „egy fiatal fiú ilyen típusú bűncselekményt követett volna el”. Az eset nagy vihart kavart az államban.

A fiút letartóztatása után hazaengedték, és a helyi rendőrség közlése szerint szexuális támadás, tettlegesség és csoportosan elkövetett testi sértés vádjával indítottak eljárást ellene.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#szexuális támadás#fiú#ausztrália#turista#

Címlapról ajánljuk