Külföld

Putyin kivágta egy szarvas szívét, majd Berlusconinak adta, aki erre elhányta magát

Mohos MátéMohos Máté

2024. május 5. 18:32

A két politikus még 2013-ban nyaralt együtt, és mélyítette emlékezetes pillanatokkal évtizedes barátságát. Ilyen volt az is, amikor a szexpartijairól is ismert olasz egy fa mögött hányt, miután a jelenleg háborús bűnök elkövetése miatt kőrözött orosz egy frissen kivágott szívvel kedveskedett neki.

Vlagyimir Putyin felnégyelte a szarvast, kihúzta a szívet a testéből, majd odaadta egy embernek a kíséretében, aki egy fatálon továbbította a vérben tocsogó szervet Silvio Berlusconinak, majd azt mondta neki, hogy ebből fantasztikus fogás lesz. Berlusconi ezután elment egy fa mögé, és elhányta magát.

Akármilyen szürreális, a fenti jelenet állítólag tényleg lezajlott a két vezető közös, 2013-as nyaralásán a volt olasz miniszterelnök egy közeli szövetségese szerint, aki az olasz sajtónak elevenítette fel az esetet.

Fabrizio Cicchitto volt szenátor szerint az olasz miniszterelnök így jellemezte a helyzetet, miután hazatért Oroszországból: „Vlagyimir megmutatta egy erőszakosabb oldalát, amit nem is vártam egy ilyen kedves és racionális embertől”. Azt is felidézte: Berlusconi annak ellenére fogadta el Putyin meghívását a vadásztúrára, hogy addig életében nem volt a kezében lőfegyver.

Amikor Putyin egyik dácsája közelében észrevettek két szarvast, az orosz elnök azt mondta kollégájának, jó barátjának: „A tied. Lőj!” Ezt ő visszautasította, mire Putyin gyors egymásutánban lelőtte mindkét állatot, majd elégedetten nézett vissza Berlusconira.

Berlusconi és Putyin azután is jóban maradtak, hogy előbbi belebukott a szexpartijai miatt kirobbant botrányba, utóbbi pedig inváziót indított Ukrajna ellen. Tavaly júniusi halála után Putyin azt mondta a korábbi olasz miniszterelnökről: „Nem sok ilyen ember van a nemzetközi színtéren”. Barátját őszinte és nyitott embernek, az orosz nép nagy barátjának nevezte, aki „sokat tett az Oroszország és az európai országok közötti üzleti, baráti kapcsolatokért”.

Azért Berlusconit elszomorította Ukrajna inváziója, de Putyin még ezen sem sértődött meg: 2022-es születésnapjára húsz üveg vodkát küldött neki Olaszországba. Ekörül szivárgott ki egy hangfelvétel is, amelyen Berlusconi a Putyinhoz fűződő barátságával büszkélkedik:


Nyitókép: Berlusconi és Putyin a megszállt Krím-félszigeten, egy megemlékezésen 2015-ben. Fotó: Alexei Druzhinin/RIA-Novosti, Kremlin Pool Photo via AP

#Külföld#vlagyimir putyin#silvio berlusconi#szarvas#szív#vadászat#barátság#nyaralás#hányás

Címlapról ajánljuk