Külföld

Kiderült, ki Luke Skywalker kedvenc főpolgármester-jelöltje

rtl.hurtl.hu

2024. május 2. 13:37

Mark Hamill nem árul zsákbamacskát.

Tanácsi és polgármesterválasztásokat tartanak csütörtökön Angliában, a legnagyobb érdeklődéssel kísért küzdelem London polgármesteri tisztségéért folyik, írja az MTI.

 A jelenlegi londoni polgármester, a legnagyobb ellenzéki erőt, a Munkáspártot képviselő Sadiq Khan harmadszor indul a tisztségért. Khant először 2016-ban, majd 2021-ben választották a 9 milliós London polgármesterévé.

Khannak immár a Star Wars univerzumból is akad támogatója, méghozzá Luke Skywalker, vagyis Mark Hamill személyében, írja a Politico.

Hamill a Twittere biztosította támogatásáról a jelenlegi londoni polgármestert, azt írja, hogy teljes szívvel támogatja Sadiq Khant, mert megtisztította London levegőjét.


A kormányzó Konzervatív Párt mostani londoni polgármesterjelöltje Susan Hall, akinek egyik elsődleges választási ígérete az, hogy visszavonja az úgynevezett ultraalacsony szennyezéskibocsátási övezet (Ultra Low Emission Zone, Ulez) Khan által tavaly nyáron végrehajtott, London egész területére kiterjedő kiszélesítését, írja az MTI.

Az övezetben a régebbi, korszerűtlenebb motorral felszerelt járművek csak napi 12,50 font (5725 forint) díjfizetés ellenében közlekedhetnek. Az Ulez-zóna kiterjesztését rendkívüli felháborodás fogadta az érintett külső londoni kerületekben, ennek ellenére a friss felmérések továbbra is Sadiq Khan harmadik polgármesterválasztási győzelmét valószínűsítik.

Nyitókép: Rich Fury/Getty Images

#Külföld#luke skywalker#mark hamill#london#főpolgármester#sadiq khan

Címlapról ajánljuk