Külföld

Az ausztrál kormányfő arrogáns milliárdosnak nevezte Elon Muskot

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 23. 9:20

Musk nem hajlandó leszedetni Twitterről a Sydney-ben történt késelés videóit, mire Anthony Albanese arrogáns milliárdosnak nevezte, aki azt hiszi, hogy a törvények fölött áll.

Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök elítélőleg nyilatkozott Elon Muskról, amiért az nem hajlandó törölteni a Twitterről (X) a Sydney-ben történt késelés videóit, írja a The Guardian.

Az április 15-i templomi támadás felvételeinek teljes körű törlésére az ausztrál internetes biztonsági tanács (eSafety) elnöke utasította az X adminisztrátorait, de azok csak az ausztráliai elérést korlátozták, a Mar Mari Emmanuel püspök megkéselését mutató felvétel más országokban továbbra is elérhető maradt.

Az ausztrál bíróság emiatt hétfőn rendkívüli ülésen felszólította a Twittert, hogy két napon belül távolítsák el a videókat.

Anthony Albanese kedden a Sky News-nak adott interjújában erős szavakkal kritizálta Elon Muskot, arrogáns milliárdosnak nevezve az X tulajdonosát, aki azt hiszi, hogy a törvények fölött áll. „Ő egy olyan fickó, aki az egóját mindennél előbbre valónak tartja, és inkább az erőszakot propagálja a józan ész ellenére” – mondta.

Albanese szerint az ausztrálok értetlenül állnak a dolog előtt, hogy a milliárdos hajlandó perre menni, csak hogy megvédje az árokásáshoz és az erőszakos videók terjesztéséhez való jogát.

Kedden mindezzel kapcsolatban Elon Musk azt kérdezte Twitteren, hogy lehet egy ország nem választott köztisztviselőjének hatalma a Föld többi országa fölött? Majd egy másik posztban amiatt aggódott, hogy ha egy ország képes más országok fölött cenzúrát gyakorolni, akkor erre más országok is kedvet kaphatnak.

Nyitókép: Elon Musk, az X (volt: Twitter) közösségimédia-platform, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója anyja, Maye Musk társaságában a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén, 2022. május 2-án – Fotó:MTI/EPA/Justin Lane

#Külföld#egyesült államok#ausztrália#elon musk#twitter#cenzúra

Címlapról ajánljuk