Külföld

Az ujjai megfeketedtek, a koporsót elnyelte a fekete penész – kegyeletsértően bántak egy elhunyt nagymama maradványaival

rtl.hurtl.hu

2024. április 19. 17:04

Vérfoltos koporsóban látta utoljára nagymamáját a gyászoló férfi, aki szerint az elhunyt teste leírhatatlan állapotban volt. A temetkezési cég más ügyfélnek nem engedték, hogy elbúcsúzzon édesanyjától, mert annak földi maradványai bomlásnak indultak. 

Humberside rendőrségére érkezett bejelentés arról, hogy egy vállalkozás nem megfelelően kezelhette az elhunytak földi maradványait, márciusban 35 holttestet és hamvakat szállítottak el a Hallban található vállalkozásról.

Tristan Essex a BBC Radio 4-nak mondta el kálváriájukat. A Daily Star szemléje szerint nagymamája, Jessie Stockdale 89 évesen hunyt el tavaly novemberben, földi maradványait a gyanúba keveredett cégre bízták. Essex azt mondta: szinte megállt a szíve, olyan méltatlan állapotban volt nagymamája teste és koporsója, amikor utoljára látta őt. 

Több családot is azzal a megrázó hírrel kerestek fel, hogy elképzelhető, hogy nem a megfelelő személy hamvait kapták meg. Tristan Essex is köztük volt, azt mondták neki: lehetséges, hogy nagyanyja teste még a ravatalozóban van és valaki más hamvait kapta meg.

A gyanút támasztja alá, hogy amikor a férfi utoljára látta szerette testét, felfoghatatlan körülményeket tapasztalt: 

„Amikor megláttam a koporsót, megállt a szívem. Semmi erőfeszítést nem tettek, hogy szalonképessé tegyék. A haja vizes volt, az arca nem volt a régi, olyan kényelmetlenül nézett ki. A feje előrebillent, és az ujjai megfeketedtek. Az egész koporsót elnyelte a fekete penész. Úgy nézett ki, mintha vízbe merítették volna és felszívta volna a nedvességet. Nem tudtam, mit tegyek. Csak fogtam a kezét, hogy tudja, hogy ott vagyok” – mondta megtörten.

A koporsó díszrojtjain vérfoltok voltak, Essex szerint látható volt, hogy nem a megfelelő módon kezelték nagyanyja testét. 

Tudtam, hogy olcsó a szolgáltatás, de azt hittem, hogy méltóságteli elbánást fog kapni.

 A koporsó fedelén emléktábla helyett állítólag egy cetli volt, amin az állt, hogy Jessica. Tizenegy nappal később kapta meg hamvait egy cukorkás üvegnek tűnő edényben.

A cég egy másik ügyfele azt mondta: megakadályozták abban, hogy elbúcsúzzon az édesanyjától, mivel a teste bomlásnak indult. 

Egy 46 éves férfit és egy 23 éves nőt gyanúsítanak a bűncselekmények elkövetésével.

Nyitókép: Pexels

#Külföld#temetés#ravatalozó#hamvasztás#koporsó

Címlapról ajánljuk