Külföld

Meghalt egy 30 éves férfi, miután fejen találta egy harang

rtl.hurtl.hu

2024. április 14. 15:38

A férfi egy hagyományos ünnepségen vett részt, amikor bárki felmehet egy spanyol templom tornyába, megkondítani a harangokat. 

Meghalt egy harmincéves turista egy spanyol községben, miután fejen ütötte egy megkonduló harang – jelentette a helyi sajtó. Az eset a katalán Tarragona tartományban található El Pinell de Brai községben történt, ahol hagyomány, hogy egy helyi ünnep idején látogatókat engednek fel a Sant Llorenc templom tornyába, hogy ők kondítsák meg a harangokat.

A beszámolók szerint a 30 éves férfit helyi idő szerint reggel fél nyolckor találta el a kilengő harang, és betörte a koponyáját. A férfi az ütés erejétől azonnal meghalt, a kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani – írta a The Olive Press című, angol nyelvű spanyol lap. A férfi holttestét a tűzoltók hozták le, egy órával később.

Az áldozat a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a településről származott, de már Barcelonában él, és csak az esemény miatt látogatott el a községbe.

A település polgármestere háromnapos gyászt hirdetett a haláleset miatt, és közölte, hogy változtatásokat fognak végrehajtani a harangozással kapcsolatban. Hozzátette, hogy az elhunyt férfi korábban már részt vett a harangozásban.

A harangozás egy 2008-as videón:

Nyitókép: Google Street View

#Külföld#harang#haláleset#fej#spanyolország#templom

Címlapról ajánljuk