Külföld

Pénisznövelő műtétre ment, impotens lett

rtl.hurtl.hu

2024. április 10. 11:00

Beperelte orvosát egy olasz férfi, mert a pénisznövelő műtétje után impotenssé vált. Negyvenmilliós kártérítést kapott. 

Több mint negyvenmillió forintos kártérítést ítélt meg egy olasz bíróság egy negyvenéves toszkán férfinak, aki impotens lett, miután pénisznövelő műtéten esett át – jelentette az olasz sajtó. A meg nem nevezett férfi több műtététen és beavatkozáson is átesett három éven keresztül, hogy az első műtét hibáit kijavítsák de azok nem jártak sikerrel, így pert indított az orvos és két kórház ellen.

A beszámolók szerint a férfi ötezer eurót fizetett a pénisznövelő műtétért, ami eleinte sikeresnek tűnt, de egy hónap után kényelmetlenségekről számolt be. Két alkalommal saját zsír feltöltéssel próbálkoztak, de az nem hozta meg a kívánt hatást, így további beavatkozásokra volt szükség. Hogy pontosan mennyire, azt a Rai cikke szerint nem lehet tudni.

A beperelt orvos azzal védekezett, hogy a beteg a beleegyezését adta a műtétre, és elégedett volt, de a bíróság ezt az érvelést nem fogadta el, közölve, hogy „teljesen irreleváns”, hogy a beteg közvetlenül a műtét után teljesen elégedett volt az eredménnyel, hozzátéve, hogy a férfi nem volt tisztában a várható következményekkel.

Mivel a férfi néhány alkalommal saját magának adott be injekciókat, a bíróság úgy ítélte, részben ő is felelős a kialakult impotenciáért, ezért 30 százalékkal csökkentette a neki ítélt kártérítés összegét, amit végül 110 ezer euróban határoztak meg. Annak 60 százalékát a pénisznövelést végző orvosnak, húsz-húsz százalékát pedig annak a két magánkórháznak kell fizetnie, ahol a beavatkozásokat végrehajtották.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

 

#Külföld#pénisznövelés#műtét#orvosi műhiba#per#bíróság#olaszország#impotencia

Címlapról ajánljuk