Külföld

Majmokat molesztáló influenszerek ellen indult eljárás Kambodzsában

rtl.hurtl.hu

2024. április 9. 8:01

Az Angkorba látogató turisták az állatok bántalmazásáról készült videókkal akarnak pénzt keresni.

Rendszeresen zaklatják a majmokat az UNESCO világörökségi helyszínére, a kambodzsai Angkorba látogató turisták az AP hírügynökség cikke szerint. Az állatokat kínozzák, bántalmazzák azért, hogy a róluk készült videókkal pénzt keressenek.

A hatóságok, különösen a kambodzsai Angkor régészeti helyszínt felügyelő iroda (APSARA) harcolnak a problémával. Bár a YouTube, a Facebook és hasonló platformok eltávolítják az efféle tartalmakat, mégis számos videó maradt fent az interneten, amelyen bántalmazott állatok láthatók. Az ilyen interakciók azonban nemcsak a makákók jólétét veszélyeztetik, hanem a helyszínen tartózkodó turisták számára is kockázatot jelentenek.

Egy alkalommal egy influencer az egyik állat péniszét ingerelte, hogy ezzel késztesse interakcióra, amit felvehet

– olvasható a beszámolóban.

A majmok etetése nem javasolt, mivel ez függőséget és agressziót vált ki bennük. A figyelmeztetések ellenére a turisták gyakran szoros interakcióba lépnek a majmokkal, élelmet kínálva nekik, hogy közelebb vonzzák őket egy fényképekhez vagy videókhoz.

A hatóságok számára kihívást jelent az ügy kezelése, mivel azoknak az azonosítása és elfogása, akik bántalmazzák az állatokat, nem könnyű feladat, szinte csak az segít, ha tetten érik őket. Az állatvédelmi aktivisták hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy a felhasználók ne támogassák pénzügyileg az ilyen tartalmakat.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Külföld#majom#zaklatás#kambodzsa#influencer#Videó#youtube

Címlapról ajánljuk