Külföld

Történelmi pillanat: így néz ki a brit font III. Károly arcképével

rtl.hurtl.hu

2024. április 9. 16:47

Átadták III. Károly királynak az első bankjegyeket, amelyeken már nem édesanyja, hanem ő szerepel. A bankjegyek június 5-én kerülnek forgalomba. 

III. Károly brit uralkodónak kedd délelőtt  átadták az első bankjegyeket, amelyeken az ő képe látható, ezt a királyi család Facebook-oldalán jelentették be. Az átadáson ott volt Andrew Bailey, a brit központi bank, a Bank of England vezetője és Sarah John, banki ügyekért felelős vezető. A bankjegyek június 5-én kerülnek forgalomba. 

A Bank of England 2022-ben jelentette be, hogy a néhai II. Erzsébet királynő képmásával ellátott bankjegyek annak elhunyta után továbbra is törvényes fizetőeszközök maradnak, azonban a gyászidőszak letelte után változtatásokat eszközölnek. 1960 óta az angol font minden bankjegyét és érméjét II. Erzsébet portréja díszítette. 


A királyi család nehéz időszakon megy keresztül. Előbb III. Károly jelentette be, hogy prosztatabetegséggel küzd, majd menye, Katalin walesi hercegné tárta a világ elé, hogy megelőző kemoterápiás kezelés alatt áll. III. Károly király azt mondta, büszke menyére:


Nyitókép: The Royal Family / Facebook

#Külföld#egyesült királyság#iii. károly király#font#bankjegy

Címlapról ajánljuk