Külföld

Könnyű lesz felismeri a napfogyatkozás után az összeesküvés-elmélet hívőket: vakok lesznek

rtl.hurtl.hu

2024. április 8. 12:25

Napfogyatkozás-lázban ég az Egyesült Államok, tízmilliók nézik majd ámulva hétfőn a ritka jelenséget. De lesznek, akik nem csak élménnyel gazdagodnak, hanem súlyos látássérüléssel, ha hisznek a közösségi oldalakon terjedő összeesküvés-elméleteknek. 

Könnyű lesz felismeri az amerikai napfogyatkozás után az összeesküvés-elméletekben hívő embereket: mindannyian vakok lesznek. Legalábbis azok, akik hisznek azoknak az összeesküvés-elméleteket terjesztő embereknek, akik szerint teljesen felesleges védőfelszerelést használni a napfogyatkozás megnézésére – írta a Gizmodo.

A lap cikke szerint a TikTok-on és a X-en (korábban Twitter) több tartalomkészítő is arra biztatja követőit, hogy nyugodtan nézzenek bele szabad szemmel a napba az április 8-ai napfogyatkozás idején, azt állítva, hogy nem lesz semmi baja a szemüknek, és nem fognak megvakulni.

Vannak, akik szerint azért biztonságos védőszemüveg nélkül belenézni a napban, mert a föld lapos, és ez a napfogyatkozás alatt ez kiderül, és a védőszemüveg használatát csak azért tanácsolják mindenkinek, hogy ez ne derüljön ki. „A szemüvegek nem a szemedet védi, hanem az ő hazugságaikat” – írta egy poszt, amit a Gizmodo idézett. Mások szerint a „védőszemüveg-csalás” csak arra jó, hogy cégek jó sok pénzt keressenek.

Hajmeresztő összeesküvés-elméletekkel várják a teljes napfogyatkozást Észak-Amerikában

Többen a világvégére készülnek és van, aki úgy véli, Krisztus hétfőn visszatér a Földre a hétfői napfogyatkozás alatt. Vannak, akik aközött is összefüggést találnak, hogy a világ legnagyobb részecskegyorsítóját pont aznap, április nyolcadikán indítják majd el. Az összeesküvés- elméletek hívői szerint ez lesz az átjáró egy másik univerzumba. A Fókusz riportja:


Nyitókép: Napfogyatkozást néző emberek Los Angelesben, 2017. augusztus 21-én. Fotó: REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

#Külföld#összeesküvés-elmélet#napfogyatkozás#védőszemüveg#egyesült államok

Címlapról ajánljuk