Külföld

Zelenszkij: Ukrajna el fogja veszíteni a háborút az Egyesült Államok támogatása nélkül

rtl.hurtl.hu

2024. április 7. 19:09

Zelenszkij azelőtt mondta ezt, hogy az USA kongresszusa 60 milliárd dolláros katonai támogatásról szavazna.

Ukrajna vereséget fog szenvedni, ha az amerikai kongresszus nem szavazza meg a Kijevnek szánt 60 milliárd dolláros katonai támogatást, jelentette ki vasárnap Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az MTI szerint.

Így fogalmazott az államfő a kijevi vezetést támogató külföldi zenészekkel, színészekkel, tudósokkal, illetve üzletemberekkel folytatott online beszélgetésben: „Világosan meg kell mondani a kongresszusnak: ha nem segít Ukrajnának, akkor Ukrajna el fogja veszíteni a háborút”.

A videót az ukrán elnök Telegram-oldalán tették közzé. Zelenszkij korábban arról beszélt, hogy az ukrán hadsereg kénytelen lesz visszavonulni, amennyiben Washington nem biztosítja Kijev számára a szükséges támogatást.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója közölte, hogy kritikus jelentőségű az ukrán vezetés szempontjából a segélyek halogatása, mivel nem tudják ellensúlyozni az amerikai támogatást. Mint fogalmazott, a kongresszusban folyó viták ártanak Washington nemzetközi megítélésének és demoralizálólag hatnak a partnereire is.

Nyitókép: MTI / AP / Vadim Ghirda

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#vereség#Volodimir Zelenszkij#usa#támogatás#kongresszus#szavazás

Címlapról ajánljuk