Külföld

Izrael ideiglenesen megnyitja az Erez kaput és az asdódi kikötőt, hogy segély juthasson a Gáza övezetbe

rtl.hurtl.hu

2024. április 5. 8:32

Mindezek mellett a hatóságok lehetővé tennék a Jordániából érkező segélyek növelését a Kerem Shalom határátkelőn keresztül.

Az izraeli kormány az amerikai kormány kritikája hatására úgy döntött, hogy növeli a Gázába irányuló humanitárius segélyek mennyiségét, pontosabban hagyják azokat beáramlani a térségbe. Az enyhülés részeként ideiglenesen újranyitják az északi Erez kaput és az asdódi kikötőt, valamint lehetővé teszik a segélyek bejutását a Kerem Shalom határátkelőn keresztül, írja a Guardianre hivatkozva a 24.hu.

Az amerikai elnök, Joe Biden, telefonon tájékoztatta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy az amerikai támogatás függvényében Izraelnek megfelelő lépéseket kell tennie a palesztin civilek és segélymunkások biztonsága érdekében.

Ez a döntés a World Central Kitchen segélyszervezet dróncsapására adott reakcióként született, amely ártatlanok halálát követelte. Biden továbbá hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen az azonnali tűzszünet Gázában.

A dróntámadással az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az emlékezés napjának alkalmából tartott ünnepségen a jeruzsálemi Jad LaBanim emlékműnél 2023. április 24-én. Az emlékezés napját évente megtartják Izraelben a terrorizmus áldozatainak és azoknak a zsidó katonáknak a tiszteletére, akik 1860 óta az arabok ellen vívott harcokban estek el. Fotó: MTI/EPA/Jerusalem Post pool/Marc Israel Sellem

#Külföld#izrael#Gáza övezet#határátkelő#humanitárius#segély

Címlapról ajánljuk