Külföld

A magyar közszolgálati M1 Peter Pellegrini-interjúval szól bele a szlovák kampánycsendbe

rtl.hurtl.hu

2024. április 4. 13:06

Szlovákiában kampánycsend van, az M1 Peter Pellegrinit népszerűsítő interjút ismétel.

Mint arról beszámoltunk, meglepetés eredmény született a szlovák elnökválasztás első fordulójában: az ellenzéki Ivan Korčok kapta a legtöbb szavazatot, pedig a felmérések a kormánypárti Peter Pellegrini győzelmét jósolták. Ő 2020-ban, napokkal az akkori országgyűlési választások előtt Orbán Viktortól kért segítséget egy oknyomozó portál szerint egy moszkvai találkozó megszervezésében, mert úgy tudta: a magyar kormány jó kapcsolatot ápol Putyinnal.

Az államfőválasztás április 6-án esedékes második fordulójába tehát ők ketten, Pellegrini és Korcok kerültek.

És miközben Szlovákiában csütörtöktől kampánycsend lépett életbe, a magyar közszolgálati M1 közel félórás interjút sugárzott Peter Pellegrinivel, a hatalmon lévő Smer és Hlas jelöltjével. Az interjút folyamatosan ismétlik, írja a 444,

Emlékeztetnek rá: A Szlovákiában élő 420 ezer magyar közül sokan az M1-ről tájékozódnak, Budapest érdeke pedig az, hogy ne a nyugatos Ivan Korčok, hanem Fico koalíciós partnere, Pellegrini győzzön.

Magáról a Pellegrini-interjúról azt írják: az Orbán-bejátszásokkal tarkított anyag nagy része arról szól, hogy ellenfelével, Korčokkal szemben mennyi mindent tett a magyarokért. 

 

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Peter Pellegrinit, a szlovák parlament, a nemzeti tanács elnökét a Karmelita kolostorban 2024. március 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Külföld#szlovákia#választás#peter pellegrini#ivan korcok#m1#közszolgálat#orbán viktor

Címlapról ajánljuk