Külföld

Gyerekei lejárt könyvtári könyvei miatt köröztek egy anyukát

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 17:55

A jogosítványa megújításakor közölték vele, hogy keresik a hatóságok.

Egy texasi anyuka azt hitte, kandikamerás átverés áldozata, amikor jogosítványa megújításakor közölték vele, hogy körözést adtak ki ellene lejárt könyvtári könyvek miatt – számolt be az NBC News.

Az ötgyerekes Kaylee Morgan azt mondta, hogy még tavaly márciusban vett ki magántanuló gyerekei számára könyveket egy közkönyvtárból, de a terhessége alatt fellépett komplikációk miatt nem tudta azokat időben visszajuttatni. Később a férje vitte vissza a könyveket, egy kivételével, ami nem fért bele a könyvbedobó ládába.

Kaylee Morgant április 10-én arról értesítette a könyvtár, hogy egydolláros tartozása van, egy héttel később pedig utolsó felszólítást kapott, amiben az áll, hogy tíz napon belül juttassa vissza a nála maradt könyvet és fizessen két dollárt, különben bíróságra viszik az ügyet.

Egy helyi rendelet szerint 500 dollárig terjedő pénzbírsággal sújthatják, aki nem reagál a hivatalos felszólításra, az anyuka azonban nem gondolta volna, hogy ekkora bajban van, amíg a jogosítványa megújításakor nem közölték vele, hogy 570 dolláros tartozás miatt körözik.

A nő azt mondta, megterhelő volt számára az ügy, és nem érti, miért veszik ilyen szigorúan a könyvtári késést. Egyetért azzal, hogy szükség van határidőre, hogy mindenki olvashassa a könyveket, de szerinte jobb lenne, ha ilyenkor lehetne közösségi munkával vezekelni – „például ha késtél a könyvvel, gyere el és olvasd fel a kölyköknek”, mondta.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Külföld#texas#könyvtár#körözés

Címlapról ajánljuk