Külföld

Trumpról neveznék el a republikánusok a washingtoni repteret

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 17:07

Egy demokrata politikus szerint ez csak arról szól, hogy „benyaljanak a Kedves Vezetőnek”.

Az amerikai képviselőház republikánus tagjai törvényjavaslatot nyújtottak be arról, hogy a Washington Dulles Nemzetközi Repülőteret Donald Trumpról nevezzék el – írja az ABC News.

Nem áprilisi tréfáról van szó, ugyanis Guy Reschentaler republikánus frakcióvezető-helyettes kedden posztolt az interneten a javaslatról, amit azzal indokolt, hogy Donald Trump volt élete legjobb elnöke, akinek vezetése alatt Amerikát szabadság, jólét és erő jellemezte. A múlt pénteken benyújtott törvényjavaslathoz rajta kívül hat másik republikánus képviselő csatlakozott.

A tudósítás szerint a repülőtér átnevezéséből nem lesz semmi, a javaslat ugyanis biztosan el fog bukni a demokrata többségű szenátusban. A képviselőházi demokraták is bírálták az ötletet. Gerry Connolly arra hívta fel a figyelmet, hogy Donald Trumpot 91 bűncselekménnyel vádolják.

Ha a republikánusok el akarnak nevezni róla valamit, akkor azt javaslom, keressenek egy szövetségi börtönt

– közölte. Párttársa, Abigail Spanberger szerint a törvényjavaslat „nevetséges, de sajnos valódi”. Don Beyer pedig felidézte, hogy épp a Dulles reptéren próbált segíteni azoknak az ártatlan embereknek, akik áldozatául estek a Donald Trump által a muszlim többségű országokkal szemben elrendelt beutazási tilalomnak.

Emlékszem, hogy a republikánusok, akik ezt a törvényjavaslatot benyújtották, bujdostak és gyáva válaszokat adtak, amikor arról a szenvedésről kérdezték őket, amit Trump muszlim beutazási tilalma okozott. Ők is tisztában vannak azzal, hogy a Dulles repülőteret soha nem fogják Trumpról elnevezni. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy benyaljanak a Kedves Vezetőjüknek

– közölte a demokrata politikus.

A reptér jelenlegi nevét John Foster Dullesről kapta, aki Eisenhower elnöksége alatt az Egyesült Államok külügyminisztere volt.

Nyitókép: REUTERS/Brian Snyder/File Photo

#Külföld#donald trump#washington#repülőtér#republikánus párt#amerikai egyesült államok

Címlapról ajánljuk