Külföld

Budapesten is járt az ír drogbáró, akit Google-értékelései buktattak le

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 20:03

Christopher Vincent Kinahan fejére ötmillió dolláros vérdíjat tűztek ki, mégsem zavartatta magát túlzottan.

Budapesti szállodában is járt az az ír drogbáró, akit Google-értékelései buktattak le – írja a Telex a Bellingcat oknyomozása alapján.

Christopher Vincent Kinahanre az amerikai kormány ötmillió dolláros vérdíjat tűzött ki, az ír rendőrség szerint kartellje a nyolcvanas évek óta több mint egymilliárd dollárt keresett a drogüzleten. Ám ahelyett, hogy meghúzta volna magát, Christopher Vincent néven létrehozott Google-profiljával 2019 óta több mint száz értékelést írt – nemcsak Dubajban, ahol az ugyancsak körözött fiaival él, de Magyarországon, Törökországban, Spanyolországban, Dél-Afrikában, Hongkongban és más országokban is.

Biztosan vissza fogok még térni ide, ha Budapesten járok (persze ez az ártól is függ, de az itt tartózkodásom alatt ez versenyképes volt). Habozás nélkül ajánlanám ezt a helyet bárkinek

– írta két éve az Országház mellett megnyílt Aurea Ana Palace Hotelről.

A Telex kitér arra is, hogy Kinahan egyik fia, Daniel aktív résztvevője a bokszéletnek. A bokszhoz kapcsolódik az a bandaháború is, amelyben a Kinahanek egy másik dublini bandával kerültek összetűzésbe. Amikor 2016-ban egy bokszgálán Kalasnyikovval lőttek agyon egy Kinahan-bandához tartozó bokszolót, David Byrne-t, Kovács Kokó István is jelen volt, ő lett volna a meccs ellenőre.

Christopher Vincent Kinahanről az elmúlt években nem sokat lehetett tudni, de a Bellingcat megtalálta 7. idegenvezetői szintű Google-fiókját, amelyhez 92 vélemény és 131 értékelés fűződik. Az elfogásához mindez egyébként nem visz közelebb, mert azóta, hogy az Egyesült Államok 2022-ben vérdíjat tűzött ki a fejére, nem jelentkezett be az Egyesült Arab Emírségeken kívülről, Dubaj pedig nem adja ki őt és fiait.

Budapesten és a többi helyszínen egyébként annyira nem érezte fenyegetve magát, hogy a profilján olyan fotókat is közzétett, amelyeken a tükörképe látszik.

#Külföld#körözés#írország#drogbáró#értékelés

Címlapról ajánljuk