Külföld

Bugyiban és gatyában tiltakoznak a bajor rendőrök, mert nem kapnak egyenruhát

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 19:38

A szakszervezet szerint az egyenruhahiány a rendőrök iránti tisztelet hiánya.

Szokatlan módját választotta a bajor rendőrség a tiltakozásnak amiatt, hogy a végtelenségig kell várniuk az egyenruhákra – tudósít a Deutsche Welle.

A német rendőrszakszervezet tartományi szervezete által közzétett videóban két rendőr áll egy autó mellett, és arról kérdezik egymást, hogy mióta várnak. Az egyikük azt mondja, négy hónapja, a másik hat hónapja. Ezután elindulnak, ekkor láthatóvá válik, hogy nincs rajtuk nadrág.

A bajor rendőrszakszervezet elnöke, Jürgen Köhnlein szerint a videó áprilisi tréfának hathat, de nincs min nevetni, szerinte ugyanis az egyenruhahiány mögött a rendőrök iránti tisztelet hiánya áll. A különböző ruhadarabokra – köztük sapkára, kabátra, nadrágra – hónapokat kell várni, ha vannak egyáltalán.

A szakszervezet felszólította a tartományi belügyminisztériumot, hogy orvosolja a problémát, akkor is, ha ez plusz költséggel jár. A belügyminisztérium szóvivője elismerte, hogy gond van az egyenruhákkal, amit a beszállítóknak tulajdonított. A tárca ugyanakkor azt állítja, hogy az egyenruhahiány nem akadályozza meg, hogy a rendőrök elvégezzék feladataikat, mert mást is viselhetnek, ha bizonyos ruhadarabok nem állnak rendelkezésükre.

Köhnleint azonban ez nem nyugtatta meg, és feltette a kérdést: „milyen benyomást szereznek az újoncok, ha arra kényszerülnek, hogy civil ruhában teljesítsék a kiképzésüket ahelyett, hogy egyenruhát adnának nekik?”

#Külföld#németország#bajorország#rendőrség#egyenruha#tiltakozás

Címlapról ajánljuk