Külföld

Megfogták a halcsempész magyart Németországban, 12 ezer fogast akart beügyeskedni az országba

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 18:53

A fogas drága hal, hát ha még adót is kell fizetni utána.

A vámosok a múlt héten a bajorországi Sigmarszell közelében, a 96-os autópályán állítottak meg egy két tartállyal felszerelt járműszerelvényt, közölte kedden az ulmi vámhivatal. A tartályokban 12 ezer fiatal fogas volt, írta meg a Wochenblatt.

A járművet vezető 32 éves magyar férfi, aki Svájcból tartott Magyarországra a halakkal, be tudta mutatni az állatok állatorvosi vizsgálatához szükséges dokumentumokat, a vámkezeléshez bemutatott iratokról azonban kiderült, hogy csupán a várhatóan felmerülő adókkal kapcsolatos számításokat tartalmazzák. Az összeget valójában nem fizette be.

A sofőr ellen adóügyi büntetőeljárás indult. A helyszínen meg kellett fizetnie a behozatali forgalmi adót, amely valamivel kevesebb, mint 2400 euró (nagyjából 941 ezer forint), valamint a büntető biztosítékot, amely 1200 euró (kb. 470 ezer forint), mielőtt tovább utazhatott volna. A férfi ellen adóügyi büntetőeljárás indult.

A magyarok nagy kedvence a hekk. De tudja, hogy amikor nem bepanírozott, hanem élő állapotában van, milyen? Itt megtudhatja:


Nyitókép: Hauptzollamt Ulm

#Külföld#hal#fogas#csempész

Címlapról ajánljuk