Külföld

Húszezer elefánt küldésével fenyegette meg Németországot Botswana

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 21:26

A dél-afrikai ország államfőjének nem tetszett, hogy Németország bírálta az elefántok vadászatát és a trófeák exportját.

Botswana elnöke azzal fenyegette meg Németországot, hogy húszezer elefántot küld az európai országnak. A dél-afrikai ország államfőjét ugyanis felbőszítette, hogy Berlin bírálta az elefántok vadászatát és a trófeák exportját – írja az MTI.

Éljenek a németek úgy az állatokkal, mint ahogy nekünk akarják diktálni

– jelentette ki Mokgweetsi Masisi botswanai elnök, hozzátéve, hogy nem viccel, „szívesen adnának ilyen ajándékot Németországnak”. Botswanában él a világ legnépesebb elefántpopulációja, mintegy 130 ezer egyed. Az államfő szerint az együttélést megnehezíti, hogy az elefántok emberekre, falvakra és megművelt területekre támadnak. Az államfő azzal érvel, hogy országa csupán az állatok számát szabályozza,

A zöldek vezette német környezetvédelmi minisztérium az elefántvadászok trófeáit vette célkeresztbe, amelyeket gazdag nyugati ügyfeleknek kínálnak fel eladásra. A tárca idén kilátásba helyezte a trófeák behozatalának szigorúbb korlátozását a vadorzással kapcsolatos gondok miatt, kedden pedig közölték: tárgyalásokat folytatnak az Európai Unión belül a kötelező importengedélyeknek más védett fajokra történtő kiterjesztéséről.

A német minisztérium szóvivője szerint Masisi elnök tervezett „ajándékának” ügyében Botswana még nem lépett kapcsolatba Németországgal. A dél-afrikai ország egyébként 2019-ben oldotta fel az öt évvel korábban az elefántpopuláció és más fajok védelmében elrendelt teljes vadászati tilalmat, a döntés pedig felháborította a környezetvédőket. Botswana azóta éves kvótát ad ki a levadászható állatokra.

Nyitókép: Pexels

#Külföld#németország#elefánt#botswana#fenyegetés

Címlapról ajánljuk