Külföld

Százmilliókat érő kokaintéglákat találtak strandolók Sydney-ben

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 11:51

Már majdnem négy hónapja egymás után sodorja partra a víz a kilós kokaintéglákat Ausztrália délkeleti részén.

Öt darab, egyenként egy kilogramm súlyú kokaintéglát találtak strandolók az ausztrálai Sydney városában – jelentette a helyi sajtó. Az egyik strandon három, egy közeli másik strandon pedig két, szigetelőszalaggal lezárt csomagra bukkantak. Az öt tégla összértéke a news.com.au cikke szerint 900 ezer ausztrál dollár, azaz nagyjából 215 millió forint.

A kokaintéglákat a vízimentőknek adták le, akik átadták a rendőrségnek, ami jelenleg is vizsgálja, hogy valóban kokain volt-e a csomagokban. A hatóságok átvizsgálták az érintett partszakaszokat, de nem találtak újabb csomagokat.

Rejtélyes kokaintéglákat sodor a víz

Tavaly december 22. óta ez már a sokadik kokaintégla, amit partra sodort a víz Sydneyben és környékén. Karácsonykor volt két alkalom, amikor 39 kilogramm kokaint találtak egy-egy helyen. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a hasonlóan becsomagolt téglák pontosan hogyan kerültek a vízbe.

A hatóságok közlése szerint elképzelhető, hogy egy teherhajóról dobták a vízbe, hogy egy másik jármű felvegye, de egy vihar elsodorta. De az is lehet, hogy egy teherhajó aljára voltak erősítve, és onnan szakadtak le.

A BBC az esettel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy az ausztrálok 2023-ban 16,5 tonna metamfetamint, kokaint, heroint és MDMA-t fogyasztottak el a hatóságok adatai szerint.

Nyitókép: Fürdőzők a sydneyi tengerparti strandon 2020. március 20-án. Fotó:MTI/AAP/John Fotiadis

#Külföld#kokain#ausztrália#sydney#tengerpart#strand

Címlapról ajánljuk