Külföld

Politico: Magyar Péter lett Orbán Viktor új nemezise

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 8:55

Magyar Péterről, és a magas szintű kormányzati korrupciót sejtető felvételéről számolt be a Politico, úgy említve Magyart, mint „szálka Orbán Viktor szemében”. 

Ritkán látott kiállás a fojtogató orbáni rezsim ellen. Így jellemezte a Politico Magyar Péter megjelenését a magyar közéletben, amikor beszámolt a Varga Judit volt férje által közzétett hangfelvételről, ami a lap cikke szerint „magasszintű korrupciót sejtet”, és „látszólag egy korrupciós botrányban teszi érintetté Orbán belső körét”.

A lap „Orbán új nemeziseként” említette Magyar Pétert, egy „egykori Fidesz apparatcsikot”, aki eddig leginkább arról volt ismert, hogy Varga Judit egykori férje volt. Mint írják a háromgyerekes párost gyakran példacsaládként mutatták be magazinokban, egy olyan országban, ahol a „hagyományos” családi értékek fontosságát hangsúlyozzák, hozzátéve, hogy Magyar korábban arról beszélt, hogy saját karrierjét takaréklángra rakta, és ő foglalkozott a gyerekekkel, amikor Varga karrierje beindult.

Varga Judit lemondásával Orbán Viktor „egyik sztárprotezsáltját veszítette el” – írta a Politico, hozzátéve, hogy azzal egyidőben, hogy Varga visszavonult a rivaldafénytől, „volt férje, egykori Fidesz-tisztségviselő” Magyar Péter úgy jelent meg, mint „szálka Orbán Viktor szemében”.

A lapnak nyilatkozott Cseh Katalin. A Momentum EP-képviselője kijelentette, hogy Magyar Péter megjelenése egy szélesebb ellenállás kezdetét jelentheti Orbán ellen. Cseh közölte, hogy egyre többen kezdik úgy gondolni, hogy a rendszer kezd recsegni, és hozzátette:

Remélem, hogy még több volt kormányzati bennfentes szólal fel, és fogadja el, hogy van élet a rendszeren kívül is. Nagy igény lenne rá, hogy vállalják ezt a kockázatot.

A Híradó beszámolója a Magyar Péter által közzétette felvételről:


Magyar Péter interjút adott az RTL Híradónak, miután elhagyta az ügyészség épületét:

Nyitókép: REUTERS/Bernadett Szabo

 

#Külföld#Politico#magyar péter#varga judit#orbán viktor

Címlapról ajánljuk